Algemeen
Radarchips
De radarchip is ontstaan door samenwerking tussen NXP (productie), Omniradar (technologie) en Orlaco (toepassingen).

Omniradar ontvangt 2,6 miljoen euro financiering voor verdere ontwikkeling en verkoop van geïntegreerde radarchips. Investeerders zijn Orlaco (de oprichters van Omniradar) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De eerste toepassing is een blindehoekdetectie voor vrachtwagens.

Omniradar, leverancier van de eerste volledige op chip geïntegreerde radarsystemen, heeft een investeringsronde afgerond voor een totaal van 2,6 miljoen euro aan aandelenkapitaal en leningen. De investeringen zullen worden gebruikt voor het opstarten van de productie van Omniradars chipoplossingen met toepassingen in markten als industriële automatisering en security en verkeersmonitoring.

Omniradar heeft een compleet 60 GHz radarsysteem volledig geïntegreerd in een IC. Het bedrijf, dat in 2011 met de ontwikkeling startte, heeft nauw samengewerkt met de Nederlandse chipfabrikant NXP als productiepartner. De IC’s van Omniradar zijn gericht op het eenvoudig kunnen toepassen van de technologie voor sensing met behulp van radar. Uitgangspunten zijn stabiele technologie, eenvoudige toepasbaarheid en een hoge performance.

Orlaco ontwikkelt en produceert camerasystemen voor machines, voer- en vaartuigen. De afgelopen 25 jaar heeft Orlaco gewerkt aan professionele zichtoplossingen met als doel meer veiligheid, efficiëntie, schadereductie en comfort. Orlaco en Omniradar zullen zich richten op het integreren van blindehoekdetectiesystemen voor alle producten in de Orlaco-range. De samenwerking tussen NXP (productie), Omniradar (technologie) en Orlaco (toepassingen) demonstreert het sterke netwerk van hightechbedrijven in Nederland.

Radarchips voor verdere miniaturisering

Door het verminderen van de kosten en verkleinen van bestaande radarsystemen met minstens een factor tien denkt Omniradar nieuwe marktgebieden te kunnen openbreken. Nieuwe applicaties zijn bijvoorbeeld 3D imaging, onzichtbare omheiningen, geavanceerde afstandsmeting en snelheidsdetectie. “Deze investering zorgt dat Omniradar zijn ‘One-Chip-Radar’ naar de markt kan brengen,  in samenwerking met onze industriële partners”, zegt Hans Brouwer, CEO van Omniradar.  “Wij werken nu samen met een aantal klanten om de technologie in hun applicaties toe te passen en geschikt te maken voor productie in grote volumes.”

1 reactie op “Radarchips voor automatisering en veiligheid

  1. Willem schreef:

    Mooi verhaal geschreven en goed onderbouwd

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven