Algemeen

Programmeerbare mobiele elektronica van Wandfluh

Wandfluw programmeerbare mobiele elektronica
PME – Programmeerbare mobiele elektronica van Wandfluh (foto: Wandfluh).

Het nieuwe PME-programma van Wandfluh (Programmeerbare Mobiele Elektronica) omvat een vrij programmeerbare besturing die is afgestemd op gebruik in de mobiele sector. Onder de noemer PME brengt het merk een veelzijdig inzetbare hydrauliekoplossing met vrij programmeerbare componenten zoals een besturingsdisplay of verschillende toetsenbord- en I/O-modules.

De verschillende componenten kunnen individueel via een CANbus interface worden gecombineerd en niet alleen hydrauliekkleppen aansturen, maar ook andere schakel- en besturingstaken realiseren.

De CANbus als bidirectionele interface maakt het bovendien mogelijk sensormeldingen en statusweergaven zoals die in de meeste hydrauliektoepassingen voorkomen, over te brengen naar de besturingsmodule en bijvoorbeeld op het display grafisch weer te geven. Aldus kan bij een optimale kosten/nut-verhouding een professionele, overzichtelijke en intuïtief te bedienen besturing voor kleiner tot complexe hydrauliektoepassingen worden ontwikkeld.

Mobiele elektronica

Een voorbeeld van een toepassing die de veelzijdigheid en gemakkelijke bediening van een PME-oplossing demonstreert, is een gemodificeerde aanhanger voor houttransport met een nuttige belasting van meer dan 10 ton. Deze kan in onherbergzame en steile omgevingen hydraulisch worden aangedreven of afgeremd.

Het besturingsdisplay toont daarbij grafisch bewerkte bedrijfs- en diagnosedata die het de gebruiker mogelijk maken snel en eenvoudig de actuele toestand van zijn machine te overzien en indien nodig in te grijpen. De mogelijkheden van een PME-oplossing zijn daarbij zo veelzijdig, dat zelfs camerabeelden via een separate interface op het display kunnen worden getoond.

Behalve eenvoudige en intuïtieve bediening biedt het systeem nog meer voordelen:

  • vermindering van de complexiteit van de bekabeling
  • eenvoudige uitbreidingsmogelijkheden dankzijCANbus en vrije programmering
  • besturing en sensorterugmeldingen via één enkele interfacekabel
  • aansturing en verwerking voor verschillende soorten modules (kleppen, verlichting, camera, enz.)
  • eenvoudig onderhoud en foutanalyse.

De uitbreiding van het productportfolio van Wandflub met het PME-programma is vooral nuttig voor de bedienbaarheid en flexibiliteit bij de ontwikkeling en realisering van klantspecifieke toepassingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven