Algemeen
Hobelman
In de presentatie slimme machines met gevoel gaan Parker Hannifin en Hobelman Machinebouw in op moderne besturingstechniek (IQAN) die is toegepast op Hooby graafmachines (foto: Hobelman)

Op 10 oktober vindt de Dutch Fluid Power Transmission Conference plaats. Nog altijd dé conferentie voor hydrauliek minnend Nederland – and beyond – maar met een aantal nieuwe aspecten. Naast de nieuwe locatie (DeFabrique in Utrecht) worden tijdens deze negende editie thema’s uitgediept door middel van duopresentaties. Zowel bij deze áls de plenaire presentaties staat het thema intelligente hydraulische aandrijftechniek centraal.

In de presentatie slimme machines met gevoel gaan Parker Hannifin en Hobelman Machinebouw in op moderne besturingstechniek (IQAN) die is toegepast op Hooby graafmachines. Binnen deze samenwerking hebben de bedrijven het ‘gevoel’ dat machinisten met servohydraulische druksturing hebben, op de juiste manier vertaald naar elektrohydraulische sturing. Hierdoor houden machinisten het ‘Fingerspitzengefühl’, maar is tevens de mogelijkheid beschikbaar om te automatiseren.

Op afstand volgen en analyseren

In een duopresentatie van Hägglunds en DOT worden de voordelen van ‘onderhoud op afstand’ gepresenteerd. Als concreet voorbeeld wordt een offshore windturbine besproken. Hierbij komen onder andere het Hägglunds CMp platform en Machine Health Index aan bod evenals de door DOT ontwikkelde zeewater-hydraulische overbrenging.

Tellen van vaste deeltjes in olie

Het derde thema wordt behandeld door CC Jensen en Pamas. Zij informeren de bezoeker over de mogelijkheden van het automatisch en online tellen van vaste deeltjes in hydrauliekolie. De olie in een tandwielkast van een windturbine vormt hier het aansprekende praktijkvoorbeeld. Het vierde thema wordt later bekend gemaakt.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 10 oktober 2019
  • Locatie: DeFabrique, Utrecht
  • Aanvang: 09.00 tot 18.30 uur
  • Deelname: €275,- (excl. BTW)
x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven