Algemeen
Nord Profisafe-module
De Profisafe-module voldoet aan de strengste veiligheidseisen (ill: Nord Drivesystems).

Functionele veiligheid van installaties en machines is van vitaal belang in de productie. De SK_TU4-PNS Profisafe-module van Nord Drivesystems biedt meer veiligheid. De optioneel verkrijgbare module voldoet aan de strengste veiligheidseisen, maakt flexibele integratie van verschillende veiligheidscomponenten mogelijk en zorgt voor veilige communicatie in Profinet-omgevingen.

Profisafe is wereldwijd een toegepast technologie voor veiligheidstoepassingen in de productie- en procesautomatisering. Met SIL3 en PLe categorie 4 voldoet het fail-safe communicatieprotocol aan de strengste veiligheidseisen. In combinatie met een safety-PLC communiceert de aandrijfelektronica via Profisafe in Profinet op een betrouwbare manier.

Profisafe-module

Veilige in- en uitgangen, bijvoorbeeld voor noodstopschakelaars en lichtschermen, kunnen via connectoren op de module worden aangesloten. Om de aandrijvingen te bewaken, kunnen roterende encoders worden aangesloten De module is uitgerust met twee redundant werkende microprocessoren en is zelfbewakend.

Verschillende veiligheidsprotocollen kunnen eenvoudig worden geïntegreerd. Ze vormen een aanvulling op de veiligheidsfuncties van de aandrijvingen: SLS (Safety Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) en SSM (Safe Speed Monitor). Met deze uitgebreide veiligheidsmogelijkheden zorgt de Profisafe-module voor een betrouwbare werking van machines en installaties.

De module is zowel geschikt voor installatie in de besturingskast als voor een decentrale installatie en is beschikbaar voor de omvormers uit de Nordac Link, Nordac Flex en Nordac Pro series.

 

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven