Algemeen
Solidworks 2019
Solidworks wordt onder meer gebruikt voor de implementatie van de Maunakea Spectroscopic Explorer (foto: Solidworks).

Het Solidworks 2019 portfolio van 3D-ontwerp- en engineeringapplicaties bevat nieuwe functionaliteit en verbeteringen. Deze helpen innovators de ontwikkeling van producten te versnellen en daardoor eerder productiegereed te maken. De nieuwe editie helpt ook nieuwe producten en experiences te creëren voor klanten.

Solidworks 2019 wordt ondersteund door Dassault Systèmes’ 3DEexperience-platform, met functionaliteit om complexe ontwerpuitdagingen op te lossen en voor detailengineering. Een deel van de nieuwe functionaliteit laat ontwikkelteams eenvoudiger grote hoeveelheden data managen. Ook kunnen ze completere digitale representaties van hun ontwerp maken. De nieuwe versie bevat tevens nieuwe functies en workflows voor eenvoudiger samenwerken en het creëren van interactieve experiences tijdens de ontwerp- en engineeringfase.

Grotere ontwerpflexibiliteit

Solidworks 2019 biedt grotere ontwerpflexibiliteit voor het snel analyseren en veranderen van modellen, dankzij de nieuwe ‘Large Design Review’ functionaliteit. Om te anticiperen op steeds snellere grafische hardware is ook het aanpassen van views verbeterd,. Teams kunnen eenvoudiger met mensen buiten hun ontwerpgroep communiceren door opmerkingen te plaatsen bij onderdelen en assemblies, deze met het model op te slaan en te exporteren in PDF-formaat.

Extended Reality

Een andere belangrijke noviteit is Solidworks Extended Reality (XR). Met deze nieuwe applicatie zijn CAD-scènes te publiceren met lichtbronnen, camera’s, materialen, texturen en animaties die in VR, AR en webviewers te ervaren zijn. In combinatie met steeds beter betaalbare AR/VR-apparatuur kunnen ontwerpers en engineers Solidworks XR gebruiken voor het intern en extern samenwerken tijdens het reviewen van ontwerpen. Ook kunnen ze ontwerpen overtuigender presenteren en gebruikers trainen in het assembleren van producten, waarmee het vertrouwen in ontwerpen tijdens het hele ontwikkelproces verhoogd kan worden.

Spectroscopic Explorer

Solidworks wordt onder meer gebruikt voor de implementatie van de Maunakea Spectroscopic Explorer, een 10 m klasse telescoop die nieuwe mogelijkheden gaat bieden voor wetenschappelijke ontdekkingen. De ontwerpprocessen van de Canada France Hawaii telescope facility leveren grote datasets op. De definitieve productieversie van de telescoop bestaat uit ruim 100.000 onderdelen. Daarom hebben de constructeurs behoefte aan technologie die geschikt is voor grote ontwerpprojecten, zoals Solidworks.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven