Algemeen

Precisiebeurs trekt weer recordaantal bezoekers

Precisiebeurs 2019
De Precisiebeurs trok dit jaar opnieuw een recordaantal bezoekers. Ook de stemming onder bezoekers en exposanten was goed. (foto: Mikrocentrum)

Mikrocentrum kijkt tevreden terug op de Precisiebeurs die op 13 en 14 november werd georganiseerd in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. De 19e editie met 300 exposanten trok een record aantal van 3704 bezoekers uit 42 landen. Nieuw deze editie waren de toevoeging van een partnerland, Zwitserland, en het Young Talent Pitch programma.

De Precisiebeurs bracht ook deze editie de complete toeleverketen bij elkaar die nodig is om op het hoogste niveau en volgens de hoogste kwaliteitseisen te blijven opereren. Dat lukte mede dankzij nauwe samenwerking met nationale en internationale partners als Euspen, VMDA, DSPE, ILO-net (Big Science), de technische hogescholen en universiteiten en vooraanstaande hightech bedrijven.

Mikrocentrum is er trots op dat het met de Precisiebeurs de maakindustrie kan verbinden aan de wetenschap. De uitwisseling met zusterbranches en bedrijven uit de delegatie van het partnerland Zwitserland is goed ontvangen, evenals de pitches van twintig jonge talenten en hun innovatieve projecten. Ook is sprake van een sterke groei in afspraken tijdens de Meet & Match door EEN en KVK.

Nieuwe elementen

De Precisiebeurs introduceerde dit jaar de samenwerking met een voor de precisietechnologie belangrijk partnerland. Een Zwitserse delegatie van bedrijven, ondersteunt door vertegenwoordiging vanuit de ambassade, bracht een bezoek aan de beursvloer. Ze deelden kennis en ervaringen tijdens de Zwitserland Partnerland lezingentrack op 14 november. Na een overzicht van de precisietechnologie in Zwitserland volgden cross-over presentaties van zowel Zwitserse als Nederlandse ondernemers over onderlinge samenwerking en businesskansen.

Ook nieuw deze editie was het de Young Talent Cross Selling Pitch programma. In totaal 20 afstudeerders, promovendi en start-ups presenteerden hun projecten met 3 minuten pitches in het lezingenprogramma en poster. De jury koos Matthijs van Gastel als winnaar van de 2019 Young Talent Pitch Award. Zijn pitch en poster ging over het project ‘Sub-micron accurate optical fiber alignment for photonics applications’.

De 20e en tevens jubileumeditie van de Precisiebeurs vindt op 18 en 19 november 2020 plaats, met Engeland als partnerland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven