Algemeen

Precisiebeurs breekt opnieuw records

Precisiebeurs 2014
Grote publiekstrekker was het OEM-plein in de Dommelhal waar ASML, Roth & Rau en Solaytec hun producten toonden samen met toeleveranciers uit de keten van precisietechnologie (foto: Mikrocentrum)

De Precisiebeurs, die op 12 en 13 november 2014 voor de 14e keer door het Mikrocentrum in Veldhoven werd georganiseerd, heeft zijn positie als belangrijkste vakbeurs voor precisietechnologie opnieuw waargemaakt. Met een record aantal van 306 exposanten en 3660 bezoekers was de beurs groter dan ooit.

De Precisiebeurs is uitgegroeid tot een jaarlijkse trefpunt voor iedereen die actief is in precisietechnologie en aanverwante gebieden zoals high tech precisiesystemen, engineering, microbewerkingen, meetequipment, piëzo technologie, mechatronische systemen etc. Het netwerken, de persoonlijke contacten en het delen van kennis zijn aanvullende drijfveren van het evenement.

Nieuw op de Precisiebeurs was het Original Equipment Manufacturer (OEM) plein. Dit plein toonde hoe sterk het ecosysteem van toeleveranciers en OEMs in de precisietechnologie is in Nederland. Dertig exposanten presenteerden hun bijdragen als toeleverancier aan OEM’s in de precisietechnologie zoals  ASML, Roth & Rau en Solaytec. Deze toonden op hun beurt hun machines en mock ups.

Precisiebeurs steeds internationaler

Het vergroten van (internationale) business kansen is een belangrijk onderdeel van de Precisiebeurs. Dat is goed gelukt. Het aantal exposanten van buiten Nederland (nu 55) groeide flink. Er was een verdubbeling in het aantal exposanten uit België en Engeland en 33% van exposanten uit Duitsland. Ook ruim 13% van de bezoekers kwam uit het buitenland, eveneens een groei in vergelijking tot vorig jaar. Behalve de beursvloer werd ook lezingenprogramma goed bezocht.

Behalve commerciële aanbieders zijn ook grote Europese big science projecten vertegenwoordigd op de Precisiebeurs. Het Zwitserse CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) was dit jaar voor de derde keer op rij aanwezig.

Daarnaast gaf ook ESRF (European Synchroton Radiation Facility) uit Grenoble (F) acte de présence. Ook hier liggen de komende jaren business kansen. Hoofd Inkoop Jean-Michel Georgoux keek zijn ogen uit en heeft diverse nieuwe contacten gelegd waar waarschijnlijk leveringen aan ESRF uit zullen voortkomen. Zowel de formele procedures, de technologische ontwikkelingen als de actuele tenderopties werden uitgebreid toegelicht in het big science lezingenprogramma.

Voor de vijfde keer werd in samenwerking met Enterprise Europe Network en de Kamer van Koophandel (Syntens) een internationaal brokerage programma opgezet dat 125 deelnemers en ongeveer 200 gesprekken opleverde. Aan het Duits-Nederlandse ontbijt op donderdag 13 november namen zo’n tachtig vertegenwoordigers uit Duitsland en Nederland deel.

Mikrocentrum organiseert de volgende editie van de Precisiebeurs op 18 en 19 november 2015.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven