Algemeen
Onderdeel van Hose Services is een compleet uitgeruste servicebus die binnen 4 uur op locatie is (foto: Powerflex)

Powerflex, officieel Eaton distributeur van slangen en koppelingen, start officieel op 20 februari 2020 een eigen Hose Center op de locatie Weesp. Hier kunnen klanten met defecte slangen en aanverwante componenten terecht en worden direct geholpen. Al eerder zal Powerflex een service bus laten rijden voor onder andere het assembleren en inmeten van slangen op locatie bij de klant, het uitbrengen van een betrouwbaar advies en het oplossen van storingen.

Powerflex levert al decennia slangen van Eaton voor uiteenlopende industriële toepassingen, inclusief toebehoren als fittingen, koppelingen, beugels, adapters enzovoorts. Omdat de componenten afkomstig zijn van één leverancier, zijn deze optimaal op elkaar afgestemd wat leidt tot een hoogwaardige eindoplossing. Niet in de laatste plaats omdat zij standaard voorzien zijn van de vaak vereiste certificeringen binnen de verschillende sectoren zoals Lloyds, DNV-GL, ABS etc.”

Powerflex Hose Services

De eigen Technische Dienst van Powerflex voert al jarenlang onderhoud uit op zowel klantlocatie als de eigen locatie in Weesp. De vraag naar service groeit echter evenals de kennis over het belang van kwalitatief hoogwaardige slangen voor toepassing in onder meer hydraulische, airconditioning- en andere kritische industriële installaties. Als bedrijf met gezonde ambities, besloot Powerflex dan ook hier professioneel op in te spelen met de start van ‘Hose Services’.

Mobiele service

Onderdeel van Hose Services is een slim en compleet uitgeruste servicebus die binnen 4 uur op locatie is. Hij rijdt 24/7 in een straal van 50 km rondom Amsterdam (en daarbuiten) en wordt ingezet voor onder meer het assembleren en inmeten van slangen op locatie. Maar ook om bedrijven te adviseren en storingen op te lossen of reparaties uit te voeren. Een tweede bus staat op de planning om ook andere delen van Nederland te bedienen.

Op de locatie Weesp

Wanneer de bus al een aantal weken rondrijdt, zal op 20 februari 2020 het Hose Service Center op de locatie in Weesp worden geopend. Dit Center is specifiek ingericht voor het direct uitvoeren van reparaties, het monteren van slangen en koppelingen en het beantwoorden van vragen. Geheel volgens het principe ‘klaar terwijl u wacht’ en uiteraard inclusief koffie.

Aanvullend programma

Om de naam ‘Services’ alle eer aan te doen, heeft Powerflex tevens alle kennis, kunde en aanverwante diensten gebundeld in aanvullende programma’s zoals Total Hose Management, Preventief Onderhoud en Slanginspecties. Programma’s die niet alleen bij Powerflex zelf beschikbaar zijn maar ook door officiële Powerflex Partners worden opgepakt.

Veilig werken met hydrauliek

Daarnaast is Powerflex officieel trainer voor de FEDA-cursus ‘Veilig werken met Hydrauliekslangen en Componenten’ en ontwikkelt in samenspraak met klanten maatwerk trainingen. Bijvoorbeeld over het belang van veilig en schoon werken en het testen van slangassemblages. Voor het uitvoeren van deze testen beschikt Powerflex over een professionele, gecertificeerde testbank inclusief gecertificeerde medewerkers.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven