Algemeen
Siemens heeft Sitrans SCM IQ geïntroduceerd, een nieuwe Industrial Internet of Things (IIoT)-oplossing voor Smart Condition Monitoring. (Foto: Siemens)

Siemens introduceert Sitrans SCM IQ, een nieuwe Industrial Internet of Things (IIoT)-oplossing voor Smart Condition Monitoring. Hiermee kunnen potentiële storingen in een vroeg stadium worden opgespoord en voorkomen, wat de onderhoudskosten en stilstandtijden vermindert en de installatieprestaties tot wel tien procent verhoogt.

De draadloze, robuuste Sitrans MS200 multisensoren vormen de hardwarebasis voor installatie op systeemcomponenten, zoals pompen, tandwielkasten, compressoren en aandrijflijnen, waar ze vibratie- en temperatuurgegevens verzamelen. Via een Bluetooth-verbinding worden deze gegevens verzonden naar de industriële gateway Sitrans CC220. Hier worden ze versleuteld voordat ze worden verzonden naar de cloud, in dit geval de industriële IoT-as-a-Service-oplossing MindSphere.

Anomaliedetectie

Het Sitrans SCM IQ-systeem beschikt over anomaliedetectie die op machine learning is gebaseerd. Het controleert en analyseert voortdurend alle sensorwaarden en herkent vroegtijdig afwijkingen van de normale bedrijfstoestand. Anomaliemeldingen worden verstuurd via SMS en/of e-mail, afhankelijk van de configuratie en gedefinieerde gebruikersgroep. Via de app kunnen afwijkende machinegedragingen worden gedocumenteerd en beschikbaar worden gesteld aan een specifieke gebruikersgroep. Het systeem bestaat uit multisensoren, gateway en app, en kan gebruikt worden in alle industriële installaties met mechanische of roterende componenten. Het systeem is vanaf zomer 2021 verkrijgbaar.

Geen bekabeling nodig

De Sitrans MS200 multisensoren hebben een robuust en compact industrieel ontwerp met een hoge beschermingsgraad IP68. Door de Bluetooth-communicatie is bekabeling niet nodig, wat de installatie en inbedrijfstelling sterk vereenvoudigt. De stroomvoorziening wordt verzorgd door vervangbare industriële batterijen, wat een lange levensduur mogelijk maakt.

Schaalbaar

De industriële gateway Sitrans CC220, die voor veilige communicatie tussen de multisensor en de cloud zorgt, is geschikt voor schakelkastinstallatie en heeft een externe Bluetooth-antenne. De overdracht met hoge sample rate maakt nauwkeurige en betrouwbare data-analyse mogelijk. De mobiele webapplicatie geeft de toestanden van de gemonitorde installaties en componenten grafisch weer, altijd en overal. Het systeem is schaalbaar, wat betekent dat er slechts één toepassing kan worden bewaakt, of meerdere machines in een installaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • HTL Salzburg Sigmatek

  Sigmatek ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs

  Tijdens het vak ‘Computer-aided Project Development’ werken studenten van het HTL Salzburg in het fotovoltaïsche lab met de zeer moderne automatiseringstechnologie van Sigmatek Sigmatek, in Nederland vertegenwoordigd door SigmaControl, ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs. Daarom kunnen studenten in het fotovoltaïsche lab op de… Lees verder →

 • Rexroth ctrlX HD Vision

  Rexroth stapt met HD Vision Systems in de machine vision technologie

  HD Vision Systems is een nieuwe partner van de ctrlX World van Bosch Rexroth Machine vision is een geïntegreerd onderdeel van de industriële automatisering. Producten op basis van industriële camerasystemen worden gebruikt om geautomatiseerde processen te begeleiden. HD Vision Systems vereenvoudigt automatisering door het visueel… Lees verder →

 • IOT beveiligen met een VPN

  Steeds meer mensen maken gebruik van Internet of Things-applicaties. De slimme thermostaat, slimme verlichting en beveiligingscamera maakten een snelle opmars in de huizen van consumenten. Eén probleem: al deze apparaten vereisen vaak internet, en dat kon nog wel eens de zwakste schakel in de keten… Lees verder →

 • Parker HPF

  DNV GL certificering voor het HPF-systeem van Parker

  Het High Performance Flange-systeem (HPF) van Parker is een vorm-pasconnectorsysteem Parker Hannifin kondigt aan dat het mechanische flenssysteem voor machines en systemen (met een bedrijfsdruk van max. 420 bar), het HPF of Parker High Performance Flange System, de DNV GL-certificering heeft ontvangen voor maritieme toepassingen.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven