Algemeen
Festo EPCS
De elektrische cilindereenheid EPCS is onderdeel van Festo's Simplified Motion series met IO-Link (foto's: Festo).

De Simplified Motion Series van Festo vergemakkelijkt het oplossen van eenvoudige bewegingstaken en intelligente communicatie van de controller naar de cloud via IO-Link. De serie elektrische aandrijvingen combineert de eenvoud van pneumatiek met de voordelen van elektrische automatisering.

De aandrijvingen die deel uitmaken van de Simplified Motion serie vormen een geïntegreerde aandrijfoplossing voor eenvoudige bewegingstaken waarmee zonder software kan worden gewerkt volgens het plug and work principe.

De parameters voor de in- en uitgaande snelheid en de aandruk- en klemkracht kunnen direct op de aandrijving worden ingesteld, samen met de referentie voor de eindpositie, dempingsbaan en handmatige bediening.

Plug and play

Dankzij de intuïtieve, snelle en eenvoudige inbedrijfstelling direct op de aandrijving vereist de configuratie geen software of specifieke kennis. De beweging kan eenvoudig worden geregeld via digitale I/O, net als bij een pneumatisch ventiel. Terugkoppeling van de eindpositie, vergelijkbaar met het signaal van een standaard naderingssensor, geeft informatie over de voltooiing van de bewegingstaak.

Via IO-Link kunnen geavanceerde gebruikersfuncties worden ingegeven, zoals bediening op afstand, kopiëren van parameters, back-upfunctie en leesfuncties voor geavanceerde procesparameters. Voor eenvoudige bewegingen en eenvoudige bediening, inbedrijfstelling en activering kunnen de aandrijvingen via IO-Link communiceren vanaf de controllers naar de cloud.

Digitale I/O en IO-Link zijn standaard aanwezig. Dit betekent dat producten uit de Simplified Motion serie standaard twee soorten controllers bevatten.

Volledige functionaliteit

De vereenvoudigde functionaliteit maakt de aandrijvingen geschikt voor eenvoudige bewegingen tussen twee mechanische eindposities, zonder in te boeten aan geoptimaliseerde bewegingskarakteristieken. Ook rustig in de eindposities gedempte in- en uitgaande bewegingen en een vereenvoudigde pers- en klemfunctie zijn mogelijk.

Festo Simplified Motion Series
Een overzicht van de Simplified Motion Series van Festo.

Bij de lancering omvat de Simplified Motion-serie de volgende elektrische aandrijvingen:

  • spindel- en tandriemassen ELGS-BS / -TB
  • minislede-eenheid EGSS
  • tandriem-aseenheid ELGE-TB
  • elektrische cilindereenheid EPCS
  • en roterende aandrijfeenheid ERMS.
x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven