Algemeen
De samenwerking werd beklonken door v.l.n.r.: Pieter van Woerden (PLCDirect Benelux), Chris Alsemgeest (PLCDirect Benelux), Tom Hajee (Nidec), Maarten Klaassen (PLCDirect Benelux) en Bastiaan Streefkerk (Nidec)

PLCDirect Benelux is een samenwerking aangegaan met Nidec, leverancier van Control Techniques frequentieregelaars, motoren, reductoren en generatoren. De specialist in automatiserings-oplossingen levert vanaf deze maand Nidec’s Commander C200-serie frequentieregelaars tot en met 30 kW aan zijn klanten.

Door gebruik te maken van frequentieregelaars bij een aandrijving, kunnen processen worden verbeterd en het energieverbruik verminderd. De Commander frequentieregelaars zijn eenvoudig te installeren en te bedienen. Deze frequentieregelaars van Nidec beschikken daarnaast over een ingebouwde Codesys PLC, waardoor er in veel gevallen geen externe besturing nodig is.

Tuin-, machine- en scheepsbouw

Bovendien beschikken de regelaars over een ingebouwd EMC-filter en is de elektronica voorzien van een speciale coating die bescherming biedt tegen stof, vocht en trillingen. PLCDirect richt zich met deze frequentieregelaars op toepassingen in de tuin-, machine- en scheepsbouw.

De Commander C200 frequentieregelaars hebben standaard 5 jaar garantie

Ook zijn er voor de Control Techniques regelaars diverse veldbus optiemodules beschikbaar, zoals CANopen, Ethernet, Profibus en RS485/Modbus. Verder is er een SD-kaartoptie voor het opslaan en kopiëren van parameters en PLC-programma’s. Niet onbelangrijk is de standaard fabrieksgarantie van vijf jaar.

Sluit aan op bestaand portfolio

“We waren op zoek naar een nieuwe serie frequentieregelaars omdat de bestaande serie aan het einde van de levensduur was. De producten van Nidec sluiten daarnaast heel goed aan op het complete portfolio dat wij onze klanten willen bieden”, zegt Maarten Klaassen, Commercieel Manager bij PLCDirect Benelux. “De frequentieregelaars van Nidec hebben daarnaast uitgebreide mogelijkheden en zijn zeer betrouwbaar.”

“Ik ben erg te spreken over deze samenwerking. We zijn immers twee partijen die hard aan de weg timmeren om automatiseringsoplossingen zo efficiënt mogelijk te maken”, zegt Pieter van Woerden, Algemeen Directeur bij PLCDirect Benelux. “Bovendien sluit deze serie frequentieregelaars perfect aan bij wat onze klanten vragen. We zijn dan ook heel blij dat we deze producten vanaf nu kunnen leveren.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven