Algemeen

Platte borstelloze DC-servomotoren met meer koppel

De nieuwe BXT-motoren van Faulhaber stellen nieuwe normen, omdat ze aanzienlijk hogere koppels leveren dan voorheen mogelijk was in deze aandrijfklasse (foto: Paul Quaedvlieg)

Op de SPS IPC Drives toonde FAULHABER onder meer de nieuwe serie platte borstelloze DC-servomotoren met meer koppel. Motoren die geschikt zijn voor diverse toepassingen waarbij de inbouwruimte beperkt is.

Veel toepassingen hebben externe rotormotoren met hoog koppel nodig die aan de axiale zijde zo kort mogelijk zijn vanwege beperkte inbouwruimte. Denk hierbij een toepassingen in robotica, prothetische verbindingen, laboratoriumautomatisering, pompen, medische techniek of vliegtuigcabine-apparatuur.

Faulhaber heeft in deze marktsegmenten de lat verhoogd met de borstelloze DC-servomotoren BXT. Dankzij innovatieve wikkelingstechniek en een geoptimaliseerde ontwerp, zijn de motoren slechts 14 mm, 16 mm en 21 mm in de lengte, maar bieden koppels van max. 134 mNm, binnen diameters van respectievelijk 22 mm, 32 mm en 42 mm. Ze zijn ontworpen voor een continu vermogen van maximaal 100 W en overtreffen de vorige normen in deze aandrijvingsklasse dus ruimschoots. Vooral wat betreft de verhouding van koppel ten opzichte van inbouwruimte en gewicht, wat een voordeel kan zijn bij toepassingen met weinig inbouwruimte.

Op maat aanpassen

De nieuwe serie is af-fabriek uitgerust met digitale Hall-sensoren. De nieuwe serie is ontworpen voor toerentallen tot 10.000 omw/min en kan worden gecombineerd met een breed scala aan tandwielreductoren, encoders, remmen en aandrijfelektronica uit het Faulhaber productaanbod. De elektrische en mechanische interfaces van de motoren kunnen op maat worden aangepast. De motoren hebben standaard enkelvoudige bedrading en bieden zo een flexibele elektrische interface voor een breed scala aan toepassingen. Een nieuw stekkerconcept zorgt voor aansluiting van de besturing.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven