Algemeen

Pirtek kan door nachtservice sneller bevoorraden

Pirtek gaat's nachts bevoorraden
Door samenwerking met Nox Night Time Express kan Pirtek Benelux de zelfstandige Pirtek Centers elders in het land sneller bevoorraden (foto: Pirtek Benelux).

Deze maand is het centrale magazijn van Pirtek Benelux als eerste binnen de Europese organisatie overgegaan op nachtelijke haal- en brengservice voor de diverse centers. Hierdoor is sneller bevoorraden van de zelfstandige Pirtek Centers elders in het land mogelijk .

Bij Pirtek Benelux initieerde Nick Knoops met het team Expeditie & Logistiek het concept om spoedleveringen ten behoeve van de Pirtek Centers’s nachts te laten afhalen. Maar ook het omgekeerde is van toepassing: leveranciers kunnen nu ook in de nacht aanleveren waardoor de volgende ochtend het magazijn is aangevuld wanneer de eerste medewerker binnenstapt. Knoops spreekt van ‘een enorme verkorting van de levertijden.

De eerste praktijkproeven zijn inmiddels succesvol afgesloten en nu is het systeem operationeel. Maar daarvoor moest wel eerst wat gebeuren.

Logistieke aanpassingen

In de eerste plaats moest een betrouwbare partner worden gevonden die het logistieke deel voor zijn rekening neemt. Hiervoor hebben we goede afspraken gemaakt met Nox Night Time Express. Zoals de naam doet vermoeden, is dit bedrijf hierin gespecialiseerd. Preffered suppliers zijn bij deze logistieke partner aangesloten waardoor dropshipment mogelijk is.

Vervolgens moest logistiek ook het één en ander worden aangepast. Pirtek heeft een gecompartimenteerde ruimte ingericht waar een chauffeur zich gedurende een afgebakende tijd én bewegingsruimte in het magazijn kan begeven om lading te lossen of op te halen. Knoops wijst op de gescheiden ingang van het pand met eigen alarmsysteem. De Pirtek Centers hebben een vergelijkbare oplossing; meestal is dit een zelfstandige containerbox waarvan de nachtleverancier eveneens een sleutel heeft.

’s Nachts bevoorraden

Ieder Pirtek Center in de Benelux kan nu tot het moment wat voorheen sluitingstijd was (16:30 uur) nog een order plaatsen. Deze wordt vervolgens door de avondploeg gereed gezet en is de volgende ochtend op plaats van bestemming. Bijkomstige voordeel is dat er in de nacht minder verkeer op de weg is waardoor de transporten hoegenaamd geen vertraging oplopen.

Pirtek is specialist in vervanging van hydrauliekslangen van mobiele werktuigen op locatie. Het bedrijf wil zijn claim ‘binnen 1 uur ter plaatse’ blijvend waarmaken, waarbij niet alleen de monteur ter plaatse is, maar ook zijn gereedschappen en materialen. Voor dit doel is deze service toegevoegd aan de Pirtek dienstverlening.

“Bij Pirtek staan drie factoren hoog in het vaandel: snel, betrouwbaar en veilig. Voor onze klanten is dit vaak een verrassende insteek, voor ons is dit de gewoonste zaak van de wereld”, aldus Knoops.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven