Algemeen

Pilz start safety cursus voor gevorderden

nieuwe safety cursus Pilz
Samen met TÜV-Nord organiseert het in veiligheidsbesturingen gespecialiseerde Pilz een safety cursus voor gevorderden (foto: Pilz).

Samen met TÜV Nord biedt Pilz wereldwijd op verschillende locaties het trainingsprogramma Certified Machinery Safety Expert aan. CMSE is een onafhankelijk internationaal gecertificeerde bijscholing die een volledig overzicht van machineveiligheid biedt. De safety cursus dekt de behoefte aan bijscholing over uitvoerbare, intelligente veiligheidsstrategieën.

Tijdens de vierdaagse safety cursus (6 tot en met 9 mei) leidt Pilz de deelnemers op tot gekwalificeerde experts op het gebied van machineveiligheid. Tot de leermodules behoren behalve de toepassing van actuele normen ook de concrete handelwijze bij risicobeoordeling en arbeidsbescherming, de gedetailleerde presentatie van actuele veiligheidstechniek en de toepassing van functionele veiligheid voor besturingen.

De CMSE-training tot expert op het gebied van machineveiligheid is TÜV-gecertificeerd. Elke deelnemer die de safety cursus succesvol afrondt en slaagt voor het examen krijgt een TÜV-certificaat. De cursus is in eerste instantie bedoeld voor constructeurs, project-, veiligheids- en ontwikkelingsingenieurs op het gebied van automatiseringstechniek, onderhoudspersoneel en handelsingenieurs. De training wordt gegeven in het Nederlands maar getoetst in het Engels.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven