Algemeen
Pilz SecurityBridge beveiliging
De Pilz SecurityBridge wordt binnen een bedrijfsnetwerk gebruikt en verhindert niet-geautoriseerde toegang tot besturingen (foto: Pilz).

Als mensen, machines en industriële processen ‘intelligent’ met elkaar in een netwerk worden verbonden, zijn deze netwerken ook kwetsbaar voor aanvallen. De Pilz SecurityBridge biedt de configureerbare veilige PNOZmulti besturingen en het PSS 4000 automatiseringssysteem beveiliging tegen op het netwerk gebaseerde aanvallen en tegen niet-geautoriseerde toegang.

Machines en installaties zijn hiermee niet alleen veilig maar ook beveiligd. Dit garandeert de veiligheid van de medewerkers en verhoogt de beschikbaarheid van installaties. Beveiliging moet zowel de veiligheid van mens en machines als de noodzakelijke flexibiliteit en beschikbaarheid in de Smart Factory bieden. Dat vereist een holistische benadering van Safety & Security, die wordt ondersteund door hardware-oplossingen zoals de Pilz SecurityBridge.

Veilig en beveiligd

Met de SecurityBridge breidt Pilz het productspectrum uit met Industrial Security. De SecurityBridge beschermt de verbindingen tussen de programmeer- respectievelijk configuratie-tools en de hardware-besturingen tegen manipulaties doordat het apparaat bijvoorbeeld ongeautoriseerde veranderingen in het automatiseringsproject aan het licht brengt.

De SecurityBridge fungeert daarbij net zoals een firewall. Maar anders dan een algemene firewall hoeft het niet met veel moeite te worden geconfigureerd en kan het door applicatiespecifieke voorinstellingen eenvoudig in gebruik worden genomen volgens ‘plug and play” principe.

Gebruikers profiteren behalve van de beveiliging ook van een hogere beschikbaarheid van de installatie, doordat alleen noodzakelijke data (geautoriseerde configuratie en procesdata) worden overgebracht.

Beveiliging

Pilz ontwikkelt zijn producten ook uit het oogpunt van beveiliging in een door de TÜV gecertificeerd proces volgens IEC 62443-4-1. Daarbij worden al in het begin rekening gehouden met aspecten als bedreigingsscenario’s en sterke en zwakke punten van protocollen of versleutelingsmethoden.

Voor beveiliging geldt hetzelfde als voor veiligheid. Willen technische maatregelen kunnen werken, dan moeten ze worden aangevuld door organisatorische maatregelen zoals instructies, procedures en training. Pilz Academy biedt daarom trainingen aan over Industrial Security.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven