Algemeen
Phoenix Contact
CEO Frank Stührenberg gaf een inkijkje in de eerste economische ontwikkelingen in 2021 voor Phoenix Contact

Tijdens een digitale persconferentie van Phoenix Contact sprak CEO Frank Stührenberg over het afgelopen boekjaar en gaf hij een inkijkje in de eerste economische ontwikkelingen in 2021. Met een stijging van de ontvangen orders met 20 procent was hij optimistisch dat de onderneming in het lopende boekjaar een hoge een-cijferige omzetgroei zal kunnen noteren.

“Covid-19 heeft een stempel gedrukt op het afgelopen fiscale jaar. De bescherming van onze medewerkers was onze topprioriteit. Met mobiel werken en veiligheidsmaatregelen in de productie en logistiek hebben we een keten van infecties kunnen voorkomen”, aldus Stührenberg. Ook een intern testcentrum, waar wekelijks gemiddeld 300 tests werden uitgevoerd, had hiertoe bijgedragen, zei hij.

Geringe omzetdaling boekjaar 2020

Dankzij de wereldwijde samenwerking binnen het concern konden de leveringsdata worden nageleefd, maar de transportkosten stegen door de veelvuldige verandering van transportroutes. “Al met al werd het boekjaar 2020 afgesloten met een geringe omzetdaling van 3,6 procent”, vat Stührenberg samen.

“Op wereldschaal hebben we wisselende ervaringen opgedaan. Terwijl China het jaar afsloot met een omzetstijging van 9,8 procent, noteerde de VS een omzetdaling van 10 procent.” In 2020 werd een omzet van 2,4 miljard behaald. Het bedrijf telde wereldwijd ongeveer 17.100 werknemers.

Investeringen in productie en logistiek

De investeringen bedroegen 150 miljoen euro. In de hoofdvestiging in Blomberg werd de logistieke eenheid uitgebreid; in de vestiging Herrenberg in Zuid-Duitsland werden zowel de productie als de logistieke eenheid uitgebreid. In Nanjing, China, werd een productie- en logistiek centrum van 42.000 m² gebouwd.

Begin dit jaar kon Phoenix Contact E-Mobility de nieuwe vestiging in Polen al in gebruik nemen. Daar worden op een oppervlakte van 15.000 m² AC- en DC-laadkabels geproduceerd. De dochteronderneming, waar momenteel 340 mensen werken, verwacht voor 2021 een omzet van meer dan 100 miljoen euro. Dit jaar zullen de investeringen van de Phoenix Contact Groep 7 procent van de omzet bedragen.

NearFi-technologie

Van 12 tot en met 16 april vond de Hannover Messe ‘Digital Edition’ plaats, waar het bedrijf zijn nieuwste producten en technologieën toonde. Voor de nieuwe NearFi-technologie was Phoenix Contact genomineerd voor de Hermes Award 2021. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk om data en vermogen contactloos door de lucht te verzenden – over afstanden tot 10 mm – in realtime dus zonder vertraging.

Phoenix Contact NearFi technology

De nieuwe NearFi-modulen zijn de eerste producten die gebruik maken van deze nieuwe technologie en worden bijvoorbeeld gebruikt voor industriële robots om het wisselen van gereedschap te vereenvoudigen waarbij ze de slijtagegevoelige connectorverbindingen vervangen.

Dialog Days

Phoenix Contact organiseerde ook dit jaar, tegelijkertijd met de Hannover Messe, een eigen digitaal format, de ‘Dialog Days’, als platform voor de uitwisseling met klanten en geïnteresseerden, maar ook voor de presentatie van nieuwe technologieën en producten. “Het spreekt voor zich dat persoonlijk contact door niets kan worden vervangen”, benadrukte Stührenberg. “Via rondleidingen en live chats willen we onze bezoekers echter de mogelijkheid blijven bieden tot een directe dialoog.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven