Algemeen

Permanentmagneet asgenerator voor koopvaardijschepen

permanentmagneet asgenerator
Permanentmagneet asgenerator voor koopvaardijschepen van The Switch.

The Switch, Fins fabrikant van grote permanentmagneet generatoren, motoren en frequentieregelaars, heeft van het eveneens Finse WE Tech Solutions een order ontvangen voor vier direct drive 1,5 MW permanentmagneet asgeneratoren. Samen met WE Drive frequentieregelaars van WE Tech moeten de asgeneratoren aan boord van koopvaardijschepen leiden tot aanzienlijk bezuinigen op de operationele kosten bij het voeden van boordnetten.

Permanentmagneet technologie is in tal van industrieën beproefd en geaccepteerd. Ook onder moeilijke omstandigheden bieden ze een hoge vermogensdichtheid , energetisch rendement, ontwerpflexibiliteit en operationele betrouwbaarheid.

Permanentmagneet asgenerator

Ook scheepsbouwers en reders zien de voordelen doordat ze bij toepassing van dergelijke asgeneratoren brandstofbesparing kunnen realiseren. In de afgelopen drie decennia is de permanentmagneet asgenerator wereldwijd al met succes toegepast aan boord van schepen. Het belangrijkste voordeel is dat de hoofdmotoren goedkopere zware stookolie (heavy fuel) kunnen gebruiken voor de opwekking van elektrische energie, waardoor een aanzienlijke vermindering van het aantal draaiuren van extra generatoren kan worden gerealiseerd.

Met de WE Drive frequentieregelaar van WE Tech Solutions en de permanentmagneet asgenerator van The Switch wordt het boordnet van schepen gevoed met hetzelfde hoge rendement in het volledige snelheidsbereik van de hoofdmotor. Dit is vooral belangrijk bij elektrische deelbelasting. Wanneer dat nodig is zorgt ook de WE Drive voor 1 MW boostvermogen direct naar de schroefas om de hoofdmotor te ondersteunen, waardoor deze op lagere belasting kan worden geoptimaliseerd.

The Switch en WE Tech

WE Tech Solutions in Vaasa ontwikkelt , verkoopt en levert wereldwijde energetisch efficiënte oplossingen voor de scheepvaart. De systeem van WE Tech zijn geschikt voor zowel het moderniseren van bestaande schepen als voor nieuwbouw.

The Switch is gespecialiseerd in geavanceerde aandrijftechnologie met permanentmagneet motoren, generatoren en frequentieomvormers in het MW-bereik. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn scheepvaart, wind-, zonenergie en speciale industriële oplossingen . De in 2006 opgerichte onderneming behaalde in 2012 met 201 medewerkers een netto omzet van 43,2 miljoen euro.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven