Algemeen
32 uur en 20 minuten duurt het tot een van de aluminium wielen van de Audi lunar quattro uit de 3D-printer komt (foto: Audi)

De laatste bemande missie naar de maan was de Apollo 17. Op 11 december 1972 vond deze maanlanding plaats. Bijzonder op deze missie was het gebruik van een maanwagen. Eind dit jaar of begin 2018 wordt er, als alles goed gaat, weer een missie naar de maan ondernomen. Alles in het kader van de Google Lunar X-Prize competitie. Aan boord geen astronauten maar twee Audi lunar quattro’s ontwikkeld door het Duitse team van Part-Time Scientists. Met per voertuig in totaal 16 compacte aandrijvingen geleverd door het Duitse RoboDrive.

Reizen naar de maan staat weer helemaal in de belangstelling. Hetzij als maandorpen in de vorm van een kolonie of als mogelijke tussenstop voor toekomstige reizen naar Mars. Ook de maan als leverancier van kostbare bodemschatten heeft de interesse van de mens. Google schreef enkele jaren geleden de Lunar X-Prize uit, waarbij een prijs te winnen valt van 20 miljoen dollar voor de eerste maanlading door particulieren. De uitdaging is om een onbemand voertuig op de maan te laten landen, minimaal 500 meter te rijden en HD-foto’s en videobeelden naar de aarde retour te sturen. Niet één maar twee onbemande Audi’s lunar quattro vertrekken daarom eind 2017, begin 2018 naar de maan. De maanreis is een stuk dichterbij gekomen nu het Duitse wetenschappersteam ‘Part-Time Scientists’, ook wel PT Scientists genoemd, een handtekening heeft gezet onder een ……

Lees het volledige artikel in het februarinummer van Aandrijftechniek

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven