Algemeen

Parker neemt filtratie producent Clarcor over 

Parker en Clarcor hebben de sterke overtuiging en passie om oplossingen te ontwikkelen voor de complexe filtratie uitdagingen van haar klanten (foto: Parker)

Parker Hannifin Corporation en Clarcor Inc. hebben vandaag aangekondigd dat de beide bedrijven een akkoord hebben bereikt over de overname van Clarcor door Parker voor een bedrag van ongeveer $4.3 miljard in cash, inclusief de overname van de schuld.

Volgens de overeenkomst zal Parker alle aandelen van Clarcor kopen voor een bedrag van $83 per aandeel in cash. Hierin is een premie verwerkt van 17.8% boven op de slotkoers van Clarcor van 30 november 2016, een premie van 29.2% bovenop de gewogen gemiddelde aandeelkoers van Clarcor over de afgelopen 90 dagen en een premie van 17.1% boven de all-time hoogste aandelenkoers van Clarcor. De transactie is unaniem goedgekeurd door directies van de beide firma’s.

Clarcor, met hoofdkantoor in Franklin, Tennessee, is een gediversifieerde aanbieder en producent van mobiele en industriële filtratie producten met een jaarlijkse omzet van $ 1.4 miljard en 6000 medewerkers wereldwijd. Clarcor voegt een breed pakket aan industriële lucht- en vloeistof filtratieproducten en technologieën toe aan de portfolio van Parker.

Strategische transactie

“Deze strategische transactie past volledig in onze doelstelling om te investeren in bedrijven die Parker naar het top kwartiel van financiële prestaties brengen,” aldus Tom Williams, bestuursvoorzitter en CEO van Parker. ”Parker en Clarcor zijn zeer complementair aan elkaar en dat biedt de perfecte mogelijkheid om de kracht van Parker met OEM klanten in de internationale markt  te combineren met de sterke positie van Clarcor op de Amerikaanse markt en hun hoge marktaandeel in de after-markt”.

Williams vult aan: “We zijn ervan overtuigd dat onze beide culturen en waarden een excellente match zijn. Clarcor kan net als Parker bogen op een lange en succesvolle historie van ondernemerschap en innovatie. We hebben er alle vertrouwen in dat onze WIN strategie een geruisloze integratie voorstaat en dat we met de overname significante synergie voordelen zullen gaan behalen. De transactie biedt de aandeelhouders van Clarcor een directe financiële vergoeding en zal ook een duurzame waarde vertegenwoordigen voor de aandeelhouders van Parker. Samen zullen Parker en Clarcor hun commitment om het success van onze gezamenlijke klanten te engineeren gestand blijven doen en dat geldt evenzo voor onze medewerkers en de waarde voor de aandeelhouders.”

Complexe filtratie uitdagingen

“Onze verbinding met Parker biedt een geweldige kans om onze missie voor een schonere en veiligere wereld te continueren terwijl we een substantiële contante premie voor onze aandeelhouders hebben geboden en het vertrouwen van onze klanten verder kunnen versterken”, zegt Chris Conway, voorzitter, president en Chief Executive Officer van Clarcor. “Parker past perfect bij ons omdat we beiden de sterke overtuiging en passie hebben om oplossingen te ontwikkelen voor de complexe filtratie uitdagingen van onze klanten. Onderdeel worden van Parker met zijn enorme expertise in het ontwikkelen van systemen en sterke reputatie wat betreft kwaliteit en innovatie zal een boost geven voor onze strategische initiatieven en onze technologische ontwikkeling, zal onze groei uitbreiden en nieuwe kansen bieden voor onze medewerkers. We zie er naar uit om samen met het Parker team te zorgen voor een soepele integratie van de beide bedrijven en voor het realiseren van onze gezamenlijke doelstellingen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven