Algemeen
Parker deeltjesteller
De Parker Icount LaserCM30 deeltjesteller biedt testprocedures die in minder dan 90 seconden uitgevoerd worden. (foto: Parker Hannifin)

Parker Hannifin heeft de lancering van de Parker Icount LaserCM30-deeltjesteller aangekondigd. Deze deeltjesteller is een gebruiksvriendelijk diagnosehulpmiddel voor gebruik in het veld dat onderhoudspersoneel de mogelijkheid biedt de zuiverheid van de hydraulische vloeistof snel en eenvoudig te bepalen.

De deeltjesteller is geschikt voor een groot aantal toepassingen, waaronder graafmachines, reachstackers, wielladers, boor- en stuurapparatuur en machines voor de landbouw, bouw, olie en gaswinning, stroomopwekking, maritieme wereld, mijnbouw, bosbouw en industriële sectoren.

De Parker Icount LaserCM30 deeltjesteller biedt testprocedures die in minder dan 90 seconden uitgevoerd worden. Het instrument biedt rapportage over verontreinigingen, gegevensinvoer en integraal printen volgens ISO 4406, NAS, 1638, AS4059 en GOST.

Optische scanner

De deeltjesteller is uitgerust met een door een microprocessor geregelde optische scanvoorziening voor een nauwkeurige vervuilingsmeting met een kalibratiebereik van ISO 0 tot ISO 22. De deeltjes worden gemeten met een fotodiode die de lichtintensiteit omzet in een voedingsspanning, opgenomen op tijd.

Als het deeltje over het venster beweegt, neemt de hoeveelheid licht proportioneel met de grootte van het deeltje af. Deze spanningsvermindering wordt gemeten en opgeslagen in de deeltjesteller op een van de zes kanalen overeenkomstig de grootte van het deeltje.

Geïntegreerde vochtigheidssensor

Er worden extra metingen berekend ter referentie. De uitlezingen worden op de draagbare LCD weergegeven in de verwachtte ISO/AS- en NAS-normen, gereed om te printen of om via USB op de computer te downloaden. De onboard-computer biedt een opslag tot 1000 testresultaten.

Een ander kenmerk is dat de Icount LCM30 een geïntegreerde relatieve vochtigheidssensor (% RV) heeft voor het meten van de hoeveelheid water in de olie.

Gebruiksvriendelijke deeltjesteller

Het compacte, gebruiksvriendelijke ontwerp van de Icount LaserCM30 en het bedieningsgemak onderscheiden dit apparaat van andere draagbare deeltjesmonitors op de markt. Het bedienen van het apparaat is zeer eenvoudig. De gebruiker hoeft slechts de startknop op de handset in te drukken.

In het instrument is speciale diagnostiek opgenomen om een effectieve verontreinigingsbewaking van oliesystemen en vloeistofniveaus te garanderen, waardoor tijd en geld worden bespaard. Verontreinigingsbewaking is nu ook mogelijk tijdens het gebruik, wat leidt tot minder stilstandtijd.

 • Schunk Medtech Steriline

  Mechatronische componenten Schunk compatibel met standaard lab-apparatuur

  De levenslang onderhoudsvrije PGN-plus-P met klant specifieke coating voor de handling van medicijnflessen in een aseptisch vulsysteem (foto: Steriline) De verwerkende industrie speelt een sleutelrol in de biowetenschappelijke sector. Bij de productie van gevoelige producten waar mensen direct mee in contact komen, zijn betrouwbare systeem-componenten… Lees verder →

 • Dana introduceert drie nieuwe planetaire aandrijvingen

  Dana introduceert drie nieuwe planetaire aandrijvingen

  Dana introduceert drie nieuwe planetaire aandrijvingen. (Foto: Dana) Dana introduceert nieuwe planetaire aandrijvingen met verbeterde koppeldichtheid en ontwerpflexibiliteit voor een breed scala aan rups-, wiel- en liertoepassingen. De nieuwe planetaire aandrijvingen, die nu beschikbaar zijn, bieden nominale koppelwaarden van 80 kNm tot 130 kNm. Ze… Lees verder →

 • Hannover Messe 2020

  Hannover Messe 2022 wordt verplaatst

  Hannover Messe 2022 vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni. Op de afbeelding een impressie van een eerdere editie van de Hannover Messe. (foto: Paul Quaedvlieg) Hannover Messe 2022 wordt verplaatst. Vanwege de huidige situatie rond Covid, organiseert Deutsche Messe van 30 mei tot… Lees verder →

 • Hyundai HX 260 AL

  GMB zet door UMS aangepaste elektrische Hyundai in (+video)

  De elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine van GMB in actie (foto's: UMS) Sinds enige tijd zet GMB een elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine in. Familiebedrijf GMB staat voor expertise en duurzame oplossingen op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie en industriële bouw &… Lees verder →

 • Bauma 2022

  Optimisme in München; Bauma 2022 bijna volgeboekt

  Bauma 2022 vindt van 24 t/m 30 oktober plaats in München. (Foto: Bauma) Het duurt nog meer dan 10 maanden vooraleer Bauma 2022 van 24 tot 30 oktober zijn deuren opent in München. ’s Werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines, bouwmateriaalmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen en bouwmachines verwacht… Lees verder →

 • Rollon ontwikkelt all-in-one pakket voor cobots

  Rollon biedt nu een all-in-one pakket aan voor cobots. (Foto: Rollon) Rollon heeft zijn expertise op het gebied van universele robots uitgebreid en biedt nu een all-in-one pakket voor cobots. Het pakket heeft onder meer UR+-gecertificeerde lineaire assen, die individueel configureerbaar en eenvoudig te bedienen… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven