Algemeen
Parker deeltjesteller
De Parker Icount LaserCM30 deeltjesteller biedt testprocedures die in minder dan 90 seconden uitgevoerd worden. (foto: Parker Hannifin)

Parker Hannifin heeft de lancering van de Parker Icount LaserCM30-deeltjesteller aangekondigd. Deze deeltjesteller is een gebruiksvriendelijk diagnosehulpmiddel voor gebruik in het veld dat onderhoudspersoneel de mogelijkheid biedt de zuiverheid van de hydraulische vloeistof snel en eenvoudig te bepalen.

De deeltjesteller is geschikt voor een groot aantal toepassingen, waaronder graafmachines, reachstackers, wielladers, boor- en stuurapparatuur en machines voor de landbouw, bouw, olie en gaswinning, stroomopwekking, maritieme wereld, mijnbouw, bosbouw en industriële sectoren.

De Parker Icount LaserCM30 deeltjesteller biedt testprocedures die in minder dan 90 seconden uitgevoerd worden. Het instrument biedt rapportage over verontreinigingen, gegevensinvoer en integraal printen volgens ISO 4406, NAS, 1638, AS4059 en GOST.

Optische scanner

De deeltjesteller is uitgerust met een door een microprocessor geregelde optische scanvoorziening voor een nauwkeurige vervuilingsmeting met een kalibratiebereik van ISO 0 tot ISO 22. De deeltjes worden gemeten met een fotodiode die de lichtintensiteit omzet in een voedingsspanning, opgenomen op tijd.

Als het deeltje over het venster beweegt, neemt de hoeveelheid licht proportioneel met de grootte van het deeltje af. Deze spanningsvermindering wordt gemeten en opgeslagen in de deeltjesteller op een van de zes kanalen overeenkomstig de grootte van het deeltje.

Geïntegreerde vochtigheidssensor

Er worden extra metingen berekend ter referentie. De uitlezingen worden op de draagbare LCD weergegeven in de verwachtte ISO/AS- en NAS-normen, gereed om te printen of om via USB op de computer te downloaden. De onboard-computer biedt een opslag tot 1000 testresultaten.

Een ander kenmerk is dat de Icount LCM30 een geïntegreerde relatieve vochtigheidssensor (% RV) heeft voor het meten van de hoeveelheid water in de olie.

Gebruiksvriendelijke deeltjesteller

Het compacte, gebruiksvriendelijke ontwerp van de Icount LaserCM30 en het bedieningsgemak onderscheiden dit apparaat van andere draagbare deeltjesmonitors op de markt. Het bedienen van het apparaat is zeer eenvoudig. De gebruiker hoeft slechts de startknop op de handset in te drukken.

In het instrument is speciale diagnostiek opgenomen om een effectieve verontreinigingsbewaking van oliesystemen en vloeistofniveaus te garanderen, waardoor tijd en geld worden bespaard. Verontreinigingsbewaking is nu ook mogelijk tijdens het gebruik, wat leidt tot minder stilstandtijd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven