Algemeen
Sommige locaties van Parker Hannifin, met name in Italië, moesten de productie staken (foto: Parker Hannifin)

Parker Hannifin gaat per direct een deel van haar productie weer starten. Dit nadat een deel van de productie in met name in Italië en Frankrijk gestaakt moest worden. Eerst wordt de productie van elektromotoren en snelkoppelingen hervat. De andere locaties in Italië blijven vooralsnog gesloten.

Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn in diverse vestigingen van Parker Hannifin in Europa belangrijke preventieve maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in te dammen en daarbij de tijdige levering van de producten te garanderen.

Sommige locaties, met name in Italië, moesten de productie staken in verband met richtlijnen van de overheid, door gebrek aan leveringen door derden of vanwege de eigen Parker richtlijnen om eigen medewerkers, families en omgeving te beschermen.

Niet-essentiële productieactiviteiten

Nu deelt Parker in communicatie naar haar klanten mee dat per direct alle activiteiten in de Italiaanse locatie Cinisello (producent van elektromotoren) en de Franse locatie Annemasse (producent van snelkoppelingen) weer worden hervat.

De Italiaanse regering heeft op 10 april 2020 een nieuw besluit genomen waarmee het verbod op alle niet-essentiële productieactiviteiten wordt verlengd tot 3 mei 2020. Daarom blijven tot nader order nog een aantal Italiaanse vestigingen gesloten of worden slechts de beperkte essentiële activiteiten uitgevoerd die volgens de Italiaanse wetgeving zijn toegestaan.

Productie hervatten als het veilig is

De fabrieken die voorlopig nog gesloten blijven zijn die in Leini (accumulatoren), Gessate (Fluid control), Arsago (cilinders), Bologna (Calzoni motoren), Padova (koeldrogers, adsorptiedrogers, chillers en filters), Veniano (slangen & slangassemblages), Siziano (slangen & slangassemblages) en Adro (seals).

Parker Hannifin blijft de situatie blijven beoordelen en de productie hervatten zodra het veilig is om dit te doen en op basis van de richtlijnen van de autoriteiten.

Overmacht m.b.t. leveringen

Parker Hannifin houdt haar klanten op de hoogte via haar vaste contactpersonen en specifieke berichtgeving. Freddy Eggengoor, General Manager Parker Hannifin Nederland: “COVID-19 en de acties van de Italiaanse autoriteiten om dit te bestrijden vallen buiten onze controle. We hebben hier te maken met overmacht met betrekking tot bevestigde bestellingen die in de bovengenoemde locaties zijn vervaardigd, ongeacht of deze vanuit deze locaties of via ons Europees Distributiecentrum worden verzonden.”

“Onze gedachten gaan uit naar alle personen en families binnen onze eigen omgeving en over de hele wereld die door het virus zijn getroffen,” aldus Eggengoor. “Dit zijn buitengewone tijden, maar we waarderen de voortdurende steun van onze klanten en hebben goede hoop dat deze uitbraak snel achter ons zal liggen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven