Algemeen
Parker IO-Link Node
De P2H node van Parker Hannifin biedt een stabiele mogelijkheid om ventielen uit de H-serie aan te sluiten op het IO-Link netwerk (foto: Parker Hannifin).

Parker Hannifin heeft als aanvulling op het bestaande H-serie ISO pneumatische ventielplatform de P2H IO-Link Node geïntroduceerd. De node met IO-Link connectiviteit werd ontwikkeld om een stabiele verbinding tussen de ventielen van de H-serie en het IO-Link netwerk te realiseren.

Met de nieuwe node worden de totale systeem- en installatiekosten verlaagd in vergelijking met het gebruik van Ethernet of vaste bekabeling. Ter ondersteuning van de Europese Machinerichtlijn kan de hulpenergie van het ventiel worden geleverd door een veiligheidsvoorziening.

De P2H IO-Link Node voegt aan het IO-Link portfolio een universeel industrieel ventiel toe en biedt bovendien de mogelijk om op een universeel verdeelblok verschillende bieten te combineren. De nieuwe node is daarmee een aanvulling op de andere IO-Link producten van Parker, die zijn ontworpen om de complexiteit en kosten van een machine te verminderen en tegelijkertijd de eenvoudige diagnose-princieps van Smart Factory en Industrie 4.0 concepten te ondersteunen.

IO-Link Node

De P2H IO-Link Node is in twee versies leverbaar: in Klasse A met een 7/8″ Power in/uit-aansluiting voor een onafhankelijke toevoer van de hulpspanning en in Klasse B met voeding en communicatie via een enkele vijfpolige M12-connector. De node maakt lokale diagnose ingangsdata zoals spanningsbewaking, temperatuurwaarschuwingen en communicatie via het netwerk beschikbaar. Deze functionaliteit vereenvoudigt de diagnose en ondersteunt predictieve onderhoudsstrategieën.

Met zijn sterke behuizing uit met glas gevuld polybutyleentereftalaat (PBT) is de node bestand tegen afspuiten en ultraviolet licht en heeft de component vlamremmende eigenschappen. Daarmee is de P2H geschikt voor toepassingen als het lassen van carrosserieën en montageprocessen.

Andere typische toepassingen zijn systemen voor het aanbrengen van lijmen en afdichtingen. end-of-arm tooling, klinken, blaasvorm- en kartonopzetmachines. Wat betreft configuratie kunnen dankzij het universele H-verdeelblok tot 24 magneetadressen per verdeler worden aangesproken en ventielen van de grootten HB, HA, H1 en H2 worden gecombineerd.

Communicerende ventielen

Het ISO-ventiel van de H-serie van Parker Hannifin beschikt nu over een veelheid aan aansluitmogelijkheden, waaronder IO-Link, Ethernet/IP, Profinet IO, EtherCAT, Powerlink, Modbus/TCP, DeviceNet, ControlNet, Profibus DP, CANopen, AS-I en InterBus-S. Klanten die een gezamenlijke vast verkabelde oplossing nodig hebben, kunnen met 25-pin’s D Sub, 19″ Brad Harrison of 12-pins M23 aansluitingen werken. Voor starre leidingen wordt bovendien een klemmenkast aangeboden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven