Algemeen
IIgus verhoogt productiviteit
In de robotsystemen van Hartford zorgen kabelrupsen van Igus voor een veilige en betrouwbare energietoevoer. (foto's: Igus)

In haar robot-bewerkingscentra, gebruikt de Taiwanese bewerkingsmachinefabrikant Hartford volledige geconfectioneerde kabelrupssystemen van Igus. Dit elimineert vele processtappen voor de fabrikant, waardoor de assemblagetijd wordt verkort van enkele weken tot slechts een halve dag.

Er zijn maar weinig industrieën waarbij doorlooptijden zo belangrijk zijn als in de bewerkingsmachine-industrie. Het elimineren van afzonderlijke stappen betekent dat aanzienlijke besparingen in de proceskosten kunnen worden gerealiseerd.

Eisen aan bewerkingscentra

De ingenieurs van Hartford, de grootste fabrikant van CNC-bewerkingscentra in Taiwan, beseffen dit maar al te goed. Het bedrijf heeft een geschiedenis van vijftig jaar waarin meer dan 46.000 machines zijn geëxporteerd naar 65 verschillende landen. Sinds 2017 ontwikkelt het bedrijf CNC-apparatuur uit de Aero-serie robot-bewerkingscentra voor zeer grote componenten, die bijvoorbeeld benodigd zijn voor de lucht- en ruimtevaart industrie.

In deze branche zijn nauwkeurigheid en betrouwbaarheid kritische factoren. Daarom was het belangrijk een betrouwbare manier te vinden om energie toe te voeren vanaf de schakelkast naar de bewegende delen, waaronder schroefspindels en motoren.

Tegelijkertijd moet alle informatie omtrent aspositie en dynamica worden doorgegeven aan het besturingssysteem, zonder enige vorm van onderbreking. In het eerste model in deze serie, de Aero626, vindt dit plaats bij versnellingen tot 0,5 g en een maximale verplaatsingssnelheid van 60 m/min.

Oplossing reduceert assemblagetijd

Om deze reden schakelden de ingenieurs van Hartford Igus in, specialist in motion plastics. Dit bedrijf ontwikkelt, produceert en levert kabelrupsen die online kunnen worden geconfigureerd én daarnaast voorspelbaar zijn. Ook levert de onderneming flexibele Chainflex kabels, die zijn getest met 2 miljard cycli per jaar in het eigen testlaboratorium.

Als compleet systeem uit één bron worden deze zogenaamde Readychains‘geconfectioneerd volgens de eisen van de klant en geleverd als installatieklare producten. Zo presenteerde men aan Hartford een oplossing voor de Aero-serie.

Door gebruik te maken van Igus kabelrupsen kan de benodigde hoeveelheid installatieruimte aanzienlijk worden gereduceerd. Een van de redenen hiervoor is dat alle Chainflex kabels die op de machine aanwezig zijn, zijn voorzien van een oliebestendige PUR-buitenmantel.

Omdat extra beschermslangen hierdoor overbodig zijn, wordt de benodigde hoeveelheid ruimte voor de kabels, en dus de grootte van de kabelrups, gereduceerd. De afwezigheid van deze beschermslangen reduceert de kosten en vereenvoudigd ook het onderhoud.

Meer productiviteit bij eindasemblage
De kabelrupsen inclusief kabels en montageframe worden aan Hartford toegeleverd als volledig geassembleerde Readychains. De energietoevoersystemen worden vervolgens binnen een halve dag gemonteerd, in plaats van in enkele weken.

Grotere productiviteit

Door de nauwe samenwerking tussen Igus Taiwan en Hartford werd een 3D-tekening van de Readychain met assemblageframe gemaakt, om zodoende de assemblage-procedure te kunnen simuleren. Het voordeel was direct duidelijk: de eerste kabelrups, voorzien van alle elektrische kabels, werd in een uur op de machine gemonteerd. De tweede kabelrups met hydraulische slangen werd in slechts 40 minuten nog sneller geïnstalleerd.

Normaal gesproken proberen fabrikanten van bewerkingsmachines te voorkomen dat teveel verschillende stappen tegelijkertijd op een machine worden uitgevoerd. Een grote hoeveelheid handmatig werk dat wordt uitgevoerd door verschillende medewerkers betekent niet noodzakelijkerwijze een verbeterde doelmatigheid. Het verhoogt zelfs de kans op fouten.

Door gebruik te maken van Igus readychains kunnen alle vier de kabelrupsen in een halve dag volledig worden geïnstalleerd. Voorheen kostte het twee medewerkers anderhalve week om aan de X-as van een AERO-systeem te werken en nog eens een week voor de energietoevoer op de Y- en Z-assen.

Met de Readychain kan Hartford enkele processtappen elimineren, de proceskosten verlagen en de productiviteit verbeteren.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven