Algemeen
SMM gaat digitaal
In februari 2021 geen fysieke maritieme vakbeurs SMM in Hamburg, zoals in 2018, maar een digitaal platform. (Foto: Hamburg Messe und Congress / Stephan Wallocha)

Door de corona-pandemie zal de maritieme vakbeurs SMM niet zoals gepland in februari 2021 plaatsvinden als hybride evenement in de Hamburgse beurshallen. In plaats daarvan richt Hamburg Messe und Congress zich op een puur digitaal evenement; de maritieme gemeenschap komt dan bijeen op SMM Digital – de Maritime Business Hub.

Toenemende aantallen infecties en afnemende hoop op een snelle terugkeer naar het ‘ normaal’. De tweede golf van het Covid-19 virus heeft de wereld stevig in zijn greep en heeft navenant ernstige gevolgen voor de beurzensector. Gebeurtenissen zonder fysieke aanwezigheid hebben in de huidige situatie prioriteit.

In december 2020 lanceert de Hamburgse beursorganisatie met WindEnergy Hamburg haar eerste digitale vakbeurs. Dit voorbeeld wordt in februari 2021 gevolgd door SMM, de grootste maritieme beurs ter wereld.

Intensief overleg

Het besluit om SMM 2021 puur digitaal te houden, is genomen na intensief overleg met de adviesraad van de beurs en overheidsinstellingen. Het verloop van de corona-pandemie en de daarmee gepaard gaande beperkingen maken een betrouwbare planning van een fysiek evenement niet mogelijk.

Door al vroeg te kiezen voor een digitale SMM geeft de organisatie exposanten en bezoekers zekerheid en een voorproefje van hoe ze in februari 2021 – ondanks Corona – succesvol kunnen netwerken. De ervaring die de organisatoren deze dagen opdoen, zal een positief effect hebben op toekomstige fysieke evenementen. Via diverse digitale aanbiedingen kan de organisatie het internationale bereik van haar beurzen vergroten en zo klanten toegevoegde waarde bieden.

Nieuwe maritieme business hub

Het SMM-team werkt hard aan formaten die de maritieme gemeenschap van 2 tot 5 februari 2021 digitaal samenbrengt. De focus ligt op een nieuw ontwikkelde Maritime Business Hub. Dit platform geeft internationale exposanten de mogelijkheid om zich online te presenteren en om contact te leggen met potentiële klanten zonder hen persoonlijk te ontmoeten op hun stand.

Op het nieuwe digitale platform zullen SMM-deelnemers kunnen netwerken, training krijgen en informatie uitwisselen over productinnovaties en industrie-nieuws. Dit zal doorgaan na de vier dagen van de beurs in februari 2021: het platform zal actief zijn tot SMM 2022 in september 2022.

Specifieke onderwerpen

Dit geeft exposanten en partners de mogelijkheid om zich tot de volgende fysieke bijeenkomst regelmatig te presenteren en hun zakenrelaties te intensiveren dankzij de database van de beursorganisatie.

Daarnaast zal de maritieme gemeenschap regelmatig worden voorzien van het laatste industriële nieuws en speciale evenementen over specifieke onderwerpen – een aanzienlijke uitbreiding van de diensten die voorheen bij SMM werden aangeboden.

Maritieme industrie

SMM is de belangrijkste beurs ter wereld voor de maritieme industrie en wordt normaal gesproken om de twee jaar gehouden in het beurscentrum van Hamburg Messe und Congress GmbH (HMC). Door de Corona-crisis wordt de 29e editie van de beurs van 2 tot 5 februari 2021 als een volledig digitaal evenement gehouden.

SMM vertegenwoordigt de gehele waardeketen van de maritieme industrie op de nieuw geïntroduceerde SMM Digital Maritime Business Hub. Wereldmarktleiders, start-ups, besluitvormers, experts en multipliers uit de hele wereld kunnen elkaar hier ontmoeten.

 • Nieuw bij Mparts: actuatoren met geïntegreerde besturing (EasyE-i)

  De nieuwe “intelligente” in-line actuator Het pakket actuators met ingebouwde besturing bestaat uit 3 nieuwe ‘in-lijn’ modellen (easyE 35i, 50i en 60i). De EasyE-i modellen zijn allen uitgevoerd met een geïntegreerde besturing. Met behulp van de besturing kunnen deze actuatoren via de seriële poort RS485-aansluiting… Lees verder →

 • Rolls-Royce levert 2,5 MW generator voor hybride-elektrische vliegen

  De generator Van Rolls-Royce vormt het hart van het krachtigste hybride-elektrische aandrijfsysteem in de lucht- en ruimtevaart (foto: Rolls-Royce plc) Rolls-Royce heeft aangekondigd dat de generator die het hart zal vormen van het krachtigste hybride-elektrische aandrijfsysteem in de lucht- en ruimtevaart, voor installatie is aangekomen… Lees verder →

 • Baanbrekend initiatief voor autonome treinen stap dichter bij realisatie

  Het doel van het baanbrekende wereldwijde autonome treinontwikkelingsproject is om volledig nieuwe spoorvervoersdiensten te creëren en zelfs de hoeveelheid spoorvervoer te verdubbelen. (Foto's: Proxion) Een grensverleggend wereldwijd project voor de ontwikkeling van autonome treinen in Finland gaat de testfase in. Doel is om volledig nieuwe… Lees verder →

 • Schaeffler versterkt zijn serviceactiviteiten door overname Bega

  Schaeffler en Bega combineren hun expertise om de Industrie 4.0 service oplossingen te laten groeien. (Foto's: Schaeffler) Schaeffler heeft Bega International (Bega) overgenomen, fabrikant van speciaal gereedschap voor montage en demontage van wentellagers. De overname markeert een nieuwe stap in de uitbreiding van Schaeffler’s lifecycle… Lees verder →

 • ASi BACnet/IP-controller met geïntegreerde veiligheidseenheid tot SIL3

  ASi BACnet/IP-controller BWU4001 met geïntegreerde veiligheidseenheid van Bihl+Wiedemann (Foto: Bihl+Wiedemann) Minder brandbelasting door duidelijk minder kabels, geringe installatie-inspanningen, vrije keuze van netwerktopologie en veiligheidstechniek aan boord – de BTL-gecertificeerde ASi BACnet/IP Controller met geïntegreerde veiligheidseenheid tot SIL3 (BWU4001) van Bihl+Wiedemann combineert de voordelen van BACnet,… Lees verder →

 • Webinars Eisma Media Groep

  Hulp nodig bij een webinar?

  Overweegt u zelf een webinar of online sessie met uw klanten te organiseren, maar kunt u nog hulp gebruiken bij de werving, techniek en/of inhoud? De Eisma Media Groep helpt graag, of het nu gaat om een uitzending vanuit huis of een webinar in onze… Lees verder →

 • TripleA Robotics geeft cobots meer functionaliteit met nieuwe tool

  De Wingman Tool Changer voor collaboratieve robots. TripleA Robotics lanceerde begin dit jaar haar eerste product, de Wingman Tool Changer voor collaboratieve robots. TripleA Robotics zag een aantal jaar geleden dat het concept van automatische gereedschapswissel nog niet was doorgedrongen tot de wereld van collaboratieve… Lees verder →

 • QRC connector Stauff

  Stauff buiskoppeling met uitgebreid drukbereik tot 420 bar

  De buiskoppelingen uit de serie QRC-RH van Stauff zijn speciaal ontwikkeld voor het aansluiten van zware transportmodules op het hydraulische powerpack (foto's: Stauff) Bouw- en landbouwmachines, mijnbouwuitrusting, brugelementen of windturbines – in veel industrieën moeten steeds grotere lasten met een gewicht van enkele honderden tot… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven