Algemeen
igus roller smeermiddelvrij
De juiste smeermiddelvrije roller kan snel geconfigureerd worden met de nieuwe igus online expert tool (bron: igus)

Igus heeft een online expert ontwikkeld voor geleiderollers. Dit om de klant te ondersteunen bij de snelle selectie van de juiste roller voor hun toepassing. Xiros expert helpt bij de eenvoudige selectie van lichtgewicht- en smeermiddelvrije glijlagers gemonteerd op kogellagers.

Xiros polymeer kogellagers van igus zijn smeermiddel- en onderhoudsvrij en kennen een zeer laag losbreekmoment. Ze worden vooral gebruikt in de verpakkings- en levensmiddelensector omdat er geen risico is op verontreiniging als gevolg van lekkende smeermiddelen.

Drie buismaten

Met de xiros geleiderollers, heeft igus geconfectioneerde en lichtgewicht systeemoplossingen aangeboden voor directe installatie, bijvoorbeeld in film- of etiketteersystemen. De soepel lopende geleiderollers zijn beschikbaar in verschillende diameters, lengtes tot op de mm nauwkeurig en in drie buismaterialen. igus heeft de geleideroller expert ontwikkeld om de klant in staat te stellen hun geleideroller in slechts 2 stappen te selecteren en te bestellen.

In de nieuwe online tool, moet de gebruiker in de eerste stap de buiten- en binnendiameter aangeven, alsmede de lengte van de roller, de belasting, de belastingssituatie en omgevingsparameters in de vorm van de temperatuur. Het speciale onderdeel van de tool: door het invoeren van de uitgeoefende kracht en de hoek van het omliggende tegendeel, berekent de online expert de resulterende kracht op de roller en adviseert de juiste materialen voor de buis. In de tweede stap, kan de gebruiker de geleideroller selecteren op basis van de afbuiging, gewicht en prijsgegevens, de CAD-gegevens van de configuratie downloaden en de roller direct online bestellen.

Materiaal en toepassing

De geleiderollers gemaakt van aluminium, PVC en carbon zijn beschikbaar voor de gebruiker voor een breed scala aan toepassings-scenario’s. Vergeleken met veelgebruikte roestvrijstalen buizen weegt het igus buismateriaal aanzienlijk minder, wat op haar beurt een positief effect heeft op de roltraagheid. Wanneer de gebruiker een roller wil toepassen die volledig is gemaakt van goedgekeurde materialen voor de levensmiddelensector, dan is de geleideroller met het PVC kabelrupsmateriaal een goede keuze. Het is volledig vervaardigd uit materialen die voldoen aan de EU-richtlijn 10/2011.

Transportroller

De geleiderollers zijn ook geschikt als een transportroller. Wanneer een bijzonder lichte geleideroller is vereist, dan biedt igus een complete oplossing met een carbon buis, terwijl het toepassen van een aluminium buis een gangbare oplossing biedt voor het geleiden van etiketten en films. Twee xiros kogellagers met vaste flens gemaakt van high-performance kunststoffen met roestvast stalen kogels zorgen ervoor dat de rollers een droge en soepele werking hebben. Ze bieden minder wrijving dan gesmeerde kogellagers met metalen kogels, omdat de kogels niet de weerstand van de afdichting hoeven te overwinnen en ze lopen veel soepeler.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven