Algemeen
Faulhaber drive tool
Online aandrijvingen berekenen met Drive Selection Tool van Faulhaber gaat eenvoudig en duidelijk (foto's: Faulhaber)

Met de gebruiksvriendelijke Faulhaber Drive Selection Tool kunnen engineers exact bepalen welk Faulhaber aandrijfsysteem ze nodig hebben voor hun projecten. Daarna kan er eenvoudig een specifieke aanvraag gedaan worden.

Een prima oplossing voor ontwikkelaars en application engineers – vooral als ze snel informatie nodig hebben. Er is maar weinig informatie nodig, zoals toerental en koppel, om snel de passende oplossing te vinden. Afhankelijk van het type aandrijving kunnen we meer parameters ingevoerd worden, waaronder kracht, stoptijd, cyclustijd etc.

Verschillende typen aandrijvingen

Er is keuze uit directe aandrijving, transportband, tandwielreductie, kraan, wiel, spindel, tandriem of tandheugel. Een makkelijk te lezen lijst met de belangrijkste parameters toont de berekende keuzes.

Eenvoudig en duidelijk de juiste parameters invoeren

De lijst kan nog korter worden gemaakt door slim filteren tot de meest geschikte aandrijfoplossingen over zijn gebleven. Hiervoor is er een vergelijkingsfunctie voor maximaal drie varianten. De volledige productgegevens worden direct in een tabel weergegeven.

Vereiste prestaties

Als een bepaalde motorserie of een special serie van motor- en transmissiecombinaties al relevant zijn, kan deze van tevoren worden geselecteerd en kan de oplossing op basis hiervan en de vereiste prestaties worden berekend. Merk verder op dat de Faulhaber Drive Selection Tool ook de wijzigingen in de elektriciteits-karakteristieken als gevolg van verwarming van de motor meeneemt in de thermische (‘warme’) berekening.

Afhankelijk van de ingevoerde parameters komt de Drive Tool met een of meerdere opties qua motoren en eventueel bijbehorende tandwielkasten

Uitbreiding in de toekomst

Heeft een engineer eenmaal een aandrijving gevonden dat bij zijn of haar eisen past, dan kan de engineer hierover direct bij Faulhaber navraag doen met de speciaal hiervoor beschikbare functie. Een sales engineer kan dan contact met de engineer.

De Faulhaber Drive Selection Tool wordt gestaag uitgebreid met meer aandrijvingstypes, producten en functionaliteit. In de toekomst kunnen engineers in een vroeg stadium van de ontwikkeling van hun toepassing een geschikte aandrijfsysteem vinden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven