Algemeen
mobiele robot van Omron
Met een laadvermogen van 250 kg is de LD-250 de sterkste mobiele robot van Omron. (foto's: Omron)

Omron heeft een nieuwe mobiele robot geïntroduceerd, de LD-250. Met een laadvermogen van 250 kg is dit de sterkste uitvoering van de LD-serie mobiele robots van het bedrijf. Samen met de Fleet Manager, waarmee voor het eerst de besturing van meerdere mobiele robots met verschillende ladingen via één systeem mogelijk is, draagt deze bij aan een flexibeler en geoptimaliseerd autonoom materiaaltransportsysteem.

De nieuwe robot helpt fabrieken wereldwijd de uitdagingen aan te gaan waarmee ze worden geconfronteerd. Slechts een voorbeeld is het verhogen van de productiviteit en de winstgevendheid van een productie met een grote variatie. Tegelijkertijd neemt de beschikbaarheid van personeel in geïndustrialiseerde landen af en stijgen de arbeidskosten in opkomende landen.

De LD-250 heeft een laadoppervlak dat bijna twee keer zo groot is als dat van zijn voorgangers. Hierdoor kan hij worden gebruikt voor het transporteren van grote auto-onderdelen zoals versnellingsbakken en volumineus verpakkingsmateriaal. Deze voorwerpen zouden normaal gesproken door mensen worden verplaatst op karretjes.

Mobiele robot

Sinds de overname van roboticabedrijf Adept Technology in 2015 heeft Omron veel geïnvesteerd om klanten te helpen bij het realiseren van flexibele productie met roboticatechnologieën. De nieuwe mobiele robot is van essentieel belang voor de verdere ontwikkeling van dit initiatief. Klanten hebben met deze robot meer keuze bij het automatiseren van hun materiaaltransport; een gebied dat in industrieën over de hele wereld snel wordt uitgebreid met mobiele robots.

Intralogistiek, het verplaatsen van producten en materiaal binnen de fabriek en het magazijn, wordt een groot knelpunt voor veel bedrijven door de frequentie en het eentonige karakter van de werkzaamheden. Stijgende arbeidskosten maken de uitdaging nog groter. De mobiele robots van Omron kunnen bedrijven helpen het probleem op te lossen, doordat ze 24 uur per dag kunnen werken zonder gevaar voor mensen in de omgeving.

Omron mobiele robot
Samen met de Fleet Manager draagt de LD-250 bij aan een flexibel en geoptimaliseerd autonoom materiaaltransport.

Dankzij de uitbreiding van Omron’s mobiele robotserie met de LD-250 hoeven klanten in een breed scala aan industrieën geen vaste materiaaltransportapparatuur meer te installeren. Bedrijven in onder meer de auto-, elektronica-, voedingsmiddelen- en grondstoffenindustrie kunnen een systeem realiseren dat flexibel kan inspelen op veranderende marktbehoeften.

De integratie van de LD-250 en de collaboratieve robots van hetzelfde merk opent ook een nieuwe markt voor mobiele robotarmen voor zwaar gebruik, die de taken van een robotarm kunnen combineren met materiaaltransport.

Kenmerken

Met een laadvermogen van 250 kg is de LD-250 een sterke aanvulling op de mobiele robotserie van Omron, die tot nu toe bestond uit de mobiele robots met een laadvermogen tot 60 kg en 90 kg en wagentransportrobots met een laadvermogen van 130 kg. De LD-250 heeft een robuuste metalen bekleding die bestand is tegen onbedoelde botsingen en geschikt is voor veeleisende taken.

De robot is geschikt voor het transporteren van grote voorwerpen zoals versnellingsbakken, autostoelen of kabelbomen in de automobielindustrie, maar ook volumineuze verpakkingsmaterialen in de voedingsmiddelen- en grondstoffenindustrie. Omdat klanten kunnen meer op de mobiele robot kunnen laden, hoeven minder ritten met zwaardere batches te worden gemaakt. Hierdoor neemt het rendement op de investering toe.

Fleet Manager

Om het autonome materiaaltransportsysteem te optimaliseren, kunnen klanten de Fleet Manager van Omron gebruiken. Dit systeem kan een gevarieerde vloot van maximaal 100 mobiele robots met verschillende laadvermogens en mogelijkheden besturen. Het systeem regelt hiervoor het verkeerbeheer, het accubeheer en de navigatie van de robots. De mobiele robotserie LD kan zelfstandig mensen en obstakels ontwijken terwijl automatisch de beste routes voor het transporteren van materiaal worden berekend.

Dankzij de Fleet Manager kunnen klanten eenvoudig gemengde mobiele vloten van maximaal 100 robots beheren. Ze kunnen via hetzelfde systeem worden aangestuurd zonder problemen met compatibiliteit of prestaties. De LD-250 kan eenvoudig worden aangepast met transportbanen, koerierssystemen en flexibele materiaalverwerkingsmechanismen om een oplossing te creëren die het beste aan de behoeften van de klant voldoet.

De mobiele robots profiteert ook van de mogelijkheid om mobiele vloten aan te passen met accessoires die de prestaties verbeteren, zoals HAPS1, zijlasers en de Acuity2 vision oriëntatie. (HAPS, het High Accuracy Positioning System is een nauwkeurig positioneersysteem; Acuity biedt een extra oriëntatiemethode waarmee de mobiele robot zich kan aanpassen aan vaak veranderende omgevingen).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven