Algemeen

Olievrije zuigercompressor

Boge PO-serie zuigercompressor

Boge lanceert een nieuwe reeks olievrije en zuinige zuigercompressoren. De nieuwe PO (Piston Oil-free) range van modulaire, olievrije zuigercompressoren zijn ontworpen voor het vermogen spectrum van 2,2 kW tot 5,5 kW voor 10 bar en 15 bar. Ze zijn zuinig in gebruik en bieden tal van mogelijkheden voor aanpassing aan specifieke toepassingen.

De nieuwe zuigercompressoren hebben een compact ontwerp, zijn absoluut olievrij, bieden de hoogste mate van betrouwbaarheid en hebben weinig onderhoud nodig. Het modulaire systeem maakt het mogelijk om een breed spectrum aan extra opties te kiezen.

Minimale slijtage

Dankzij de hoge precisie-engineering van de nieuwe PO-range, is de dode ruimte in de cilinderkop geminimaliseerd. Behalve een verbeterde volumetrische efficiency heeft de compressor een lage zuigersnelheid voor een lange levensduur. Dit minimaliseert trillingen en slijtage en verhoogt het rendement, aangezien er minder warmtecompressie is. Het smeersysteem zorgt voor een goede, langdurige smering voor zowel de zuigers als de lagers en dat is ook gunstig voor de levensduur van de compressor.

Compact en lichtgewicht

Dankzij de ruimtebesparende V-configuratie van de cilinders en nauwsluitende spiraalvormige buiskoeler, zijn deze compressoren geschikt voor bijvoorbeeld speciale toepassingen zoals mobiele sneeuwkanonnen. De nieuwe PO-serie is geschikt voor medische apparatuur, de farmacie of in verfwinkels, mijnbouw of afvalwaterbehandeling. Voor milieuvriendelijke perslucht gebruikt Boge speciaal gecoate zuigers en zuigerveren, speciaal ontwikkelde cilindervoeringen en hermetisch afgesloten krukaslagers die het onmogelijk maken dat olie in aanraking komt met samengeperste lucht.

Bescherming

De gesloten kap zorgt voor veiligheid en bescherming tegen stof. De koellucht inlaatopening is royaal bemeten voor maximale efficiëntie en om de componenten op een lage temperatuur te houden. Met de hittebestendig ABS kunststof kap voldoet de PO range aan de EN 1012-1 veiligheidseisen voor compressoren en vacuümpompen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven