Algemeen
NSK trainingsmodule
NSK Academie heeft een trainingsmodule voor de voedings- en drankenproductie ontwikkeld. (foto: NSK)

De NSK Academie voegt een nieuwe trainingsmodule toe aan het cursusportfolio. De nieuwe opleiding is bedoeld om de kennis te vergroten van al wie betrokken is bij de ontwikkeling en bouw van machines voor de voedsel- en drankensector. De module geeft een overzicht van alle factoren die van belang zijn bij het gebruik van lagers in dergelijke toepassingen.

Zoals bij elke beschikbare trainingsmodule van de NSK Academie wordt iedereen die de cursus afrondt, uitgenodigd om een reeks vragen te beantwoorden om zijn of haar kennis te testen. Deelnemers die 80% van de punten halen, krijgen een certificaat ter erkenning van hun prestatie.

Trainingsmodule

De werkomstandigheden in de voedsel- en drankenindustrie zijn vaak zeer uitdagend, vooral voor roterende apparatuur. Vaak gebruikte systemen zijn daar onder meer transportbanden, wasinstallaties, mixers, vulinstallaties, breekmachines, schilmachines, friteuses, ovens, stomers en diepvriezers, om er maar enkele op te sommen.

De bedrijfsomgeving heeft nadelige gevolgen voor veel componenten, waaronder lagers. Dat leidt tot voortdurende storingen, gevaarlijke werkomstandigheden en kostbare stilstand. De nieuwe online trainingsmodule van de NSK Academie wil een beter begrip van de specificaties van de lagers en het gebruik ervan in de veeleisende voedsel- en drankensector creëren.

In het bijzonder wordt bekeken wat er met lagers onder verschillende omstandigheden gebeurt en worden de bijhorende faalwijzes geïdentificeerd. De factoren die door de nieuwe e-learning cursus worden behandeld zijn onder andere een natte/schone voedingslijn, vuil/korrelig en warm/koud. Voor elke toestand krijgen de deelnemers een overzicht van de lageroplossingen van NSK en de achterliggende technologie die ontwikkeld werd om dergelijke problemen op te lossen.

De module handelt ook over de lagers die ingezet worden in de algemene voedsel- en drankindustrie, zoals in tandwielkasten, elektromotoren, pompen en verpakkingsmachines.

NSK Academie

De NSK-academie werd opgericht om deelnemers hun kennis rond de recentste NSK-lageroplossingen te laten uitbreiden. Ze kunnen deze kennis dagelijks toepassen om de levensduur van de machines te maximaliseren. Alle online trainingsmodules zijn ontworpen om het kennisniveau van het personeel te verhogen en OEM’s te helpen een betere rentabiliteit te bereiken dankzij minder onderhoudsnood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven