Algemeen

NSK lanceert nieuwe lijn standaardlagers

NSK standaardlagers
Het programma J-Line lagereenheden van NSK bestaat uit een aantal behuizingstypes plus toebehoren (foto: NSK).

NSK breidt haar bestaande RHP-merk met het programma Self-Lube lagerunits uit met producten die ontworpen zijn volgens de JIS-norm. De J-Line lijn van het Japanse merk bevat een ruime keuze lagers en behuizingen. Tegelijkertijd met dit nieuwe J-Line programma presenteert NSK ook een nieuwe verpakking voor deze standaardlagers.

De J-Line lagereenheden bestaan uit zes populaire behuizingstypes: pillowblock met/zonder montagevoet, vierkante en ronde flens, tweegatenflens en een ‘take-up’-eenheid. Ook beschikbaar zijn drie behuizingstypes uit geperst staal en vijf inzetstukken (brede en smalle stelschroef, brede en smalle slotkraag en adapterhuls), waarmee boringdiameters van 12 mm tot 90 mm kunnen worden afgedekt. De units worden op vraag van de klant gebouwd en bieden hem een hoge flexibiliteit.

De lagers zijn geschikt voor gebruik in bedrijven die actief zijn in onder andere landbouw, cementindustrie, bouw, machinebouw, voedingsmiddelenindustrie, material handling, verpakking, papier-, staal- en textielindustrie.

Om de selectie te vereenvoudigen, publiceerde NSK een nieuwe Bearing Unit Catalogus met daarin zowel J-Line als de Self-Lube reeksen. Ook een elektronische versie wordt binnenkort op de website van NSK geplaatst, klaar om te downloaden. De lagers uit de J-Line reeks zullen gemakkelijk herkenbaar zijn aan de nieuwe verpakkingen voor de Europese markt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven