Algemeen

Nieuwe Wire Terminal van Rittal

Rittal wire terminal
De Rittal Wire Terminal WT kan de confectionering van draden in de besturings- en schakelinstallatiebouw met een factor acht versnellen (foto: Rittal).

De bedrading vormt in de besturings- en schakelinstallatiebouw een van de meest arbeidsintensieve stappen. Om de automatisering hier te bevorderen, biedt Rittal Automation Systems met de nieuwe Wire Terminal WT een compacte draadconfectioneringsautomaat. De nieuwe terminal kan de confectionering van draden in de besturings- en schakelinstallatiebouw met een factor acht versnellen.

Bij de bedrading van een besturings- en schakelinstallatie zijn veel arbeidsstappen nodig: inkorten, strippen, crimpen, coderen en uiteindelijk het leggen en aansluiten van de kabel. Bij de productie van een schakelkast wordt ongeveer 50% besteed aan de bedrading. Hier zijn dus mogelijkheden voor het verhogen van de efficiëntie die met geautomatiseerde processen kunnen worden gerealiseerd.

Tot 36 verschillende draden

De nieuwe compacte draadconfectioneringsautomaat Wire Terminal WT – beschikbaar in de uitvoeringen WT24 en WT36 – helpt het bedraden economischer en efficiënter te maken. Zonder dat een aanpassing nodig is, kunnen tot 24 of 36 verschillende draden met doorsneden van 0,5 mm² tot 2,5 mm² automatisch worden geproduceerd. Afhankelijk van het aantal draden moeten de betreffende draadmagazijnen worden gekozen.

Inkorten, strippen en crimpen worden uitgevoerd zonder dat een medewerker hoeft in te grijpen. Het optionele printsysteem kan de draden met zwart of wit bedrukken. Het gestuurde ordeningssysteem geeft de op deze manier geconfectioneerde draden optimaal door aan de volgende processtappen. Dit bestaat uit een dertienvoudig archiveringssysteem met draadrailmagazijnen en kan tot 1.300 draden opnemen.

Als verschillende krimpautomaten voor verschillende doorsneden worden gebruikt, kan de Wire Terminal worden voorzien van een liftoptie die een snelle wisseling naar verschillende krimpautomaten mogelijk maakt. De standaarduitvoering is voorzien van de strip- en krimpautomaat RC-I. Deze automaat verwerkt vijf verschillende doorsneden van 0,5 mm² tot 2,5 mm² zonder wisseling van adereindhulzen.

Eenvoudige gegevensstroom

Voor een maximale efficiëntie van de geautomatiseerde processen in de werkplaats is consistent gegevensmanagement een belangrijke voorwaarde. Daartoe beschikt de nieuwe Wire Terminal WT over passende interfaces. De gegevens voor de planning van de opbouw met Eplan Pro Panel kunnen naadloos voor de confectionering van de draden worden gebruikt. De gegevens kunnen ook direct handmatig op de machine worden ingevoerd

De geconfectioneerde draden die de Wire Terminal in het ordeningssysteem plaatst, zijn beschikbaar voor de bedrading. De draden zijn gesorteerd, zodat zij optimaal met de Smart Wiring tool van Eplan werken.

Wire Terminal

De Wire Terminal WT kan het confectioneren van draden in de besturings- en schakelinstallatiebouw met een factor acht versnellen. De automatische productie zorgt voor een constant hoge kwaliteit. Een investering in de geautomatiseerde draadconfectionering is ook de moeite waard voor kleine en middelgrote fabrikanten van besturings- en schakelinstallaties. Al vanaf een volume van meer dan 300 schakelkasten per jaar verdient de investering zich snel terug.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven