Algemeen
bedrijfspand Holmatro
Holmatro heeft een nieuwe vleugel aan het duurzame bedrijfspand geopend (foto: Holmatro)

Holmatro heeft vandaag een nieuwe vleugel aan het bedrijfspand aan de Zalmweg in Raamsdonksveer geopend. Bij de bouw van het nieuwe gedeelte lag de focus op verregaande duurzaamheid. Dit uitte zich in alle materiaalkeuzes: een verticale windmolen, een glasgevel met honderden geïntegreerde zonnecellen en 1100 zonnepanelen op het dak. Het bedrijf zal na drie jaar voor 50% in haar eigen energiebehoefte voorzien.

Door de bouw van de nieuwe duurzame vleugel geeft Holmatro een signaal af: het investeert in de toekomst. Bij het ontwerp van het pand en de bouw zijn de richtlijnen van het prestigieuze Breaam-NL gevolgd, dat de ‘groene’ insteek van het pand onderstreept. Het ontwerp van de aanbouw heeft het certificaat Excellent behaald, de op één na hoogste beoordeling in Nederland.

Nieuwe fase Holmatro

Met de opening van de nieuwe vleugel breekt ook voor de organisatie een nieuwe fase aan. Oud-directielid en uitvinder Chris ‘Kick’ Schütz zal afscheid nemen. Hij is de uitvinder van de gepatenteerde Core Technologie en heeft daarmee een grote rol gespeeld in succes van Holmatro. Met deze technologie kunnen bijvoorbeeld reddingsdiensten snel en veilig hun werk verrichten.

Dit heeft er mede toe bijgedragen dat Holmatro wereldmarktleider is op het gebied van reddingsgereedschappen en een goede positie heeft verworven in de industriële markt van hydraulische gereedschappen en systemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven