Algemeen
WEG frequentieregelaar
De familie CFW500 van WEG is uitgebreid met twee nieuwe modellen. (foto's: WEG)

WEG introduceert twee uitgebreide versies van zijn CFW500 frequentieregelaar (VSD). De nieuwe modellen zijn leverbaar met een toegenomen bouwgrootte  en een hogere IP-beschermingsklasse. Hierdoor voldoen ze aan toekomstige voorschriften voor energie-efficiëntie van de Europese Unie.

De CFW500 frequentieregelaars vallen in efficiëntieklasse IE2 en zijn conform EU-verordening 1781/2019 inzake het ecologisch ontwerp, die op 1 juli 2021 van kracht wordt. Deze verordening moet de milieuprestaties van producten verbeteren door minimum eisen aan de normen voor het energetisch rendement.

Nieuwe frequentieregelaar

Met de nieuwe regelaars halen eindgebruikers de normen van een moderne fabriek. De nieuwe modellen uit de CFW500 serie werken in een spanningsgebied van 200 V tot 240V, 380 V tot 480V of 500 V tot 600V. Ze zijn inzetbaar bij omgevingstemperaturen van -10°C tot +40°C en waardoor ze een geschikte optie zijn voor veeleisende toepassingen.

WEG heeft de CFW500 laten doorgroeien tot bouwgrootte  F met een nominaal vermogen tot 55 kW. Deze bouwgrootte F is leverbaar voor uitgaande stroomsterkten van 77 A, 88 A en 105 A en kan worden gebruikt voor een spanning van 380 V tot 480V. De toegenomen bouwgrootte maakt toepassingen mogelijk met vermogens van 37 kW, 45 kW en 55 kW. De CFW500 modellen zijn daarmee geschikt voor de algemene machinebouw op het gebied van transporteren, draaien, heffen, pompen en ventileren.

frequentieregelaar WEG
De CFW500 geeft toegang tot alle gangbare busconcepten, waaronder Profibus-DP, Profinet IO, Ethernet/IP, DeviceNet, CANopen en Modbus RTU.

De nieuwe CFW500 IP66 in bouwgrootte A en B dient voor motorvermogens van 250 W tot 15 kW. Beide bouwgrootten zijn leverbaar voor diverse netspanningen. 

Eigenschappen

Door de nieuwe regelgeving hebben de ontwikkelaars meer aandacht besteed aan een beter energetisch rendement van de componenten voor de elektrische besturingstechnologie. Het is de eerste keer dat de EU de efficiëntie van frequentieregelaars voorschrijft. Bij de ontwikkeling van de nieuwe CFW500 modellen was het voor de Brazilianen dus essentieel dat ze aan de eisen voldeden.

Door de nieuwe regelaars kan het bedrijf aandrijfsystemen leveren die optimaal op elkaar zijn afgestemd om de systeem- en energetische efficiëntie te verhogen. Tegelijkertijd zorgt de fabrikant voor een goede prijs-prestatieverhouding.

De CFW500 serie beschikt over de ingebouwde veiligheidsfuncties Safe Torque Off (STO) en Safe Stop 1 (SS1). Als deze aanstaan, voorkomen ze dat machines per ongeluk worden gestart of ongecontroleerd worden gestopt, wat de arbeidsveiligheid in de fabriek verhoogt. De CFW500 met deze functies voldoet hierdoor aan de SIL 3/PLe veiligheidsnormen volgens IEC 61800-5-2, EN ISO 13849-1, EN 62061, IEC 61508 en IEC 60204-1.

Brede toepassing

De nieuwe uitbreidingen zijn ontworpen voor een snelle installatie en ingebruikname, net als de rest van de WEG CFW500 serie. De talrijke plug-and-play modules maken de CFW500 serie geschikt voor decentrale automatiseringssystemen, met name door hun toegang tot alle gangbare busconcepten, waaronder Profibus-DP, Profinet IO, Ethernet/IP, DeviceNet, CANopen en Modbus RTU.

 • Hannover Messe 2020

  Hannover Messe 2022 wordt verplaatst

  Hannover Messe 2022 vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni. Op de afbeelding een impressie van een eerdere editie van de Hannover Messe. (foto: Paul Quaedvlieg) Hannover Messe 2022 wordt verplaatst. Vanwege de huidige situatie rond Covid, organiseert Deutsche Messe van 30 mei tot… Lees verder →

 • Hyundai HX 260 AL

  GMB zet door UMS aangepaste elektrische Hyundai in (+video)

  De elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine van GMB in actie (foto's: UMS) Sinds enige tijd zet GMB een elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine in. Familiebedrijf GMB staat voor expertise en duurzame oplossingen op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie en industriële bouw &… Lees verder →

 • Bauma 2022

  Optimisme in München; Bauma 2022 bijna volgeboekt

  Bauma 2022 vindt van 24 t/m 30 oktober plaats in München. (Foto: Bauma) Het duurt nog meer dan 10 maanden vooraleer Bauma 2022 van 24 tot 30 oktober zijn deuren opent in München. ’s Werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines, bouwmateriaalmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen en bouwmachines verwacht… Lees verder →

 • Rollon ontwikkelt all-in-one pakket voor cobots

  Rollon biedt nu een all-in-one pakket aan voor cobots. (Foto: Rollon) Rollon heeft zijn expertise op het gebied van universele robots uitgebreid en biedt nu een all-in-one pakket voor cobots. Het pakket heeft onder meer UR+-gecertificeerde lineaire assen, die individueel configureerbaar en eenvoudig te bedienen… Lees verder →

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa) Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven