Algemeen
VPInstruments energiemanagement
Met VPVision 3.4 lanceert VPInstruments een nieuwe release van haar energiemanagement systeem (foto: VPInstruments)

VPInstruments lanceert een nieuwe release van VPVision die energiemanagement nog makkelijker maakt. Behalve kleine verbeteringen in het systeem zelf zijn de mogelijkheden om rapporten naar eigen wens aan te passen, verbeterd en uitgebreid. In de nieuwe lay-out zijn functies toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om specifiek vermogen te monitoren in kW/m3n/min of Wh/m3n, en tevens:

VPVision is VPInstruments’ systeem voor energiemanagement. Het pakket bewaakt alle energie die door een installatie stroomt, spoort patronen in energieverbruik op en biedt geavanceerde energiemonitoring. VPVision is web-based en toegankelijk vanaf elke PC, tablet of mobiele telefoon. Het is de basis van elke ISO 50001 gecertificeerde energiemanagement omgeving.

Uitbreiding energiemanagement systeem

Het Consumptieoverzicht geeft een overzicht van totale consumptie per gebruiker/afdeling. Daarnaast wordt het totale verbruik vergeleken met verbruik van de vorige periode. Dit stelt gebruikers in staat om eenvoudig veranderingen in energiegebruik te identificeren.

Met de Key Performance Indicator Module k in de VPVision rapporten unnen gebruikers efficiëntie- en optimalisatiedoelstellingen beter beheren. Ze kunnen hun eigen KPI’s selecteren en veranderingen bijhouden door de huidige KPI’s te vergelijken met de vorige periode. VPVision laat in één oogopslag de status van uw KPI zien, in de door u gekozen kleuren.

De Compressor Analyse Module zorgt voor een nauwkeurigere definitie van compressoren, zoals het type compressor en load/unload regeling. Dit resulteert in een verbetering van de compressorprestatie analyse.

De bestaande Alarm Module van VPVision stuurt een e-mail voor alarmen wanneer de door de gebruiker ingestelde drempels worden bereikt. Deze functie is uitgebreid met een nieuwe alarmrapport module die beschikt over een alarmlog en statistiek.

Energiebesparing

Met onder meer dit pakket biedt VPInstruments industriële klanten gemakkelijk inzicht in energiestromen. Met de geautomatiseerde rapportfunctie van VPVision is het nauwelijks nog nodig om zelf naar het systeem te kijken. De gebruiker krijgt alle belangrijke informatie op regelmatige basis in zijn email. Gemakkelijke en inzichtelijke energiemetingen en -bewaking maakt besparingen en optimalisaties van het energieverbruik VPmogelijk.

VPVision kan worden toegepast op verschillende utiliteiten en biedt een overzicht van waar, wanneer en hoeveel energie kan worden bespaard. De producten worden wereldwijd gebruikt in verschillende industriële markten, waaronder automobiel, glas, metaal, voedingsmiddelen en drank, en consumentengoederen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven