Algemeen

Nieuwe versie Schneider EcoStruxure PME

Schneider Ecostruxure PME
EcoStruxure Power Monitoring Expert vereenvoudigt het beheer van complexe energiesystemen met duidelijke dashboards en nieuwe functies (foto: Schneider Electric).

Schneider Electric heeft de nieuwste versie de software EcoStruxure Power Monitoring Expert (PME) aangekondigd. De nieuwste toevoeging aan het EcoStruxure Power edge control portfolio vereenvoudigt het beheer van complexe energiesystemen met duidelijke dashboards en nieuwe functies. De nieuwe versie van EcoStruxure PME biedt het inzicht in kritieke stroomnetwerken en -toepassingen in gebouwen.

Power Monitoring Expert is een belangrijk element in het EcoStruxure Power platform, onderdeel van EcoStruxure. Het is onderdeel van Schneider Electric’s antwoord op de toekomst van energie. Terwijl het elektriciteitsnet zich ontwikkelt en steeds dynamischer wordt, worden systemen complexer en uitdagender. PME biedt nieuwe mogelijkheden die het eenvoudiger maken om mensen en systemen te beschermen, de bedrijfcontinuïteit te waarborgen en zodoendetijd en geld te besparen.

PME biedt de flexibiliteit dat toekomstige moderne energienetwerken nodig hebben. Het maakt verbinding met slimme apparaten in elektrische systemen, onder andere energiemeters en vermogensschakelaars. Vijftig procent van het potentieel voor energie-efficiëntie in de industrie is nu onbenut. Er zijn dus veel mogelijkheden zijn om energiekosten te verlagen en operationele efficiëntie te verbeteren.

Nieuwe functies in EcoStruxure PME

EcoStruxure Power Monitoring Expert biedt de volgende nieuwe opties:

  • Power Events Analysis.Deze ontdekt snel en eenvoudig trends en correlaties voor een geoptimaliseerd netwerk en het behalen van concurrentievoordeel. De analyse isoleery onderliggende oorzaken met het golfvormenoverzicht en voorkomt vergelijkbare incidenten;
  • breaker prestatiemodule. Hiermee detecteert de gebruiker gewijzigde beveiligingsinstellingen en analyseert hij de veroudering van vermogensschakelaars voor proactief onderhoud;
  • met doorlopende warmtebewaking vermijdt de exploitant elektrische branden met draadloze busbartemperatuursensoren.;De energieanalyse module maakt modellering en voorspelling van energieverbruik en kwantificering van besparingen mogelijk. De gebruiker voldoet hiermee aan de eisen in ISO50001 en volgt energieprestatie-indicatoren volgens ISO50006;
  • multi-site ondersteuning biedt toegang op basis van functies en bevoegdheden voor één of meer locaties, met ondersteuning voor alle tijdzones;
  • cybersecurity wordt bereikt door toepassing van Windows Active Directory, McAfee white listing en best practices voor beveiliging.

Verbeteringen voor voorzieningen

In grote gebouwen waar stroomvoorziening van essentieel belang is, staan beschikbaarheid en betrouwbaarheid voorop. Problemen met de stroomkwaliteit kunnen storingen veroorzaken die meer dan 850 000 Euro per dag kosten. Daarnaast maken operatie- en onderhoudskosten tot 80% uit van de totale levenscycluskosten over een periode van vijftig jaar.

Betrouwbaarheid zorgt voor productiviteit en operationele efficiëntie. Met EcoStruxure Power Monitoring Expert werken deze faciliteiten efficiënter en wordt innovatie mogelijk gemaakt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven