Algemeen
WEG W12
Door de verwisselbare voet is het een uiterst veelzijdige elektromotor (foto's: WEG)

De nieuwe W12 elektromotor van WEG is ontworpen om te voldoen aan industriële toepassingen, zoals de aandrijving van tandwielkasten in de machinebouw en pompen. Door de verwisselbare voet is het een uiterst veelzijdige motor en door gebruik te maken van hoogwaardig polymeer ook een lichte motor.

De motor voldoet aan de IEC 56, 63 en 71 behuizingen en het is mogelijk om de aansluitkast aan de zijkant of aan de bovenkant te monteren. Diverse variaties zijn mogelijk door het snelmontagesysteem van de voet aan het frame (snap fit). Bovendien is het zodanig gedimensioneerd zodat er geen bevestigingsschroeven gebruikt hoeven te worden. Verder zijn er diverse flensopties C-90, C-105 en FF115 (polymeer) en C-80 (aluminium),

Licht maar robuust

Dankzij flenzen, voeten, dozen en klemmenkastdeksels van hoogwaardig polymeer en aluminium behuizing (zonder bewerking), heeft de motor het laagste gewicht voor robuuste toepassingen, wat hem nog meer mogelijkheden geeft.

WEG W12

Industrie 4.0

De W12-motor is ontwikkeld met behulp van industrie 4.0-technologieën en heeft een geoptimaliseerd productieproces. In de ontwerpfase zijn onderdelen van de prototypes van de W12 geproduceerd op 3D-printers en er werd gebruik gemaakt van simulatiesoftware. Dit om verbeteringen in project snel en flexibel uit te kunnen voeren.

Van 0,09 kW tot 0,55 kW

De nieuwe motor voldoet aan IP55, wat het gebruik in de meest uiteenlopende omgevingen mogelijk maakt. Bovendien is de W12-motor beschikbaar in 2, 4 en 6 polen, heeft een vermogen van 0,09 kW tot 0,55 kW, driefasig of eenfasig en voldoet qua efficiency aan IE3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven