Algemeen
Voith turbineregelaar
Voor de modernisering van een tandemturbine bij de UPM papierfabriek in Ettringen heeft Bilfinger Maintenance Nord gekozen voor de nieuwe TurCon DTm turbineregelaar van Voith (foto's: Voith).

Voor de modernisering van een tandemturbine van de UPM papierfabriek in Ettringen heeft Bilfinger Maintenance Nord gekozen voor de nieuwe Turcon DTM turbineregelaar van Voith . Na intensief onderzoek en tests op diverse producten heeft deze digitale regelaar het gewonnen van de concurrentie in de markt . De nieuwe turbine controller is flexibel te configureren en herkent machinegevaarlijke toestanden betrouwbaar.

Bilfinger stond voor de uitdaging om de stoomturbine van zijn klant gemakkelijk, tegen laste kosten en vooral met weinig productiestilstand te reviseren. Het doel was om een regelaar te maken met een hoge beschikbaarheid, hoge flexibiliteit qua configuratie voor verschillende toepassingen van industrieel gebruikte turbines en een goed after sales service te vinden.

De eerste ervaringen met de Turcon DTM stemmen het bedrijf tevreden over zowel de turbineregelaar en als de dienstverlening van Voith. BIlfinger prijst ook het duidelijke en eenvoudige bedieningsconcept van de Turcon DTM en de prijs/prestatie-verhouding.

De Turcon DTM regelt stoomturbines van verschillende vermogensklassen en is geschikt voor verschillende regelmodussen, van toerentalregeling via een geavanceerde frequentieregelar tot meest complexe uitgangsdrukregeling. Billinger is vooral te spreken over de flexibiliteit van de regelaar. Door de uitgebreide I / O-functionaliteit en de mogelijkheid om de turbine in een bestaand Profibus-netwerk te integreren, zijn de communicatie en visualiering flexibel en gemakkelijk.

Modulaire turbineregelaar

Voith TurCon DTm turbineregelaar
De Turcon DTM digitale turbineregelaar van Voith bevat alle vereiste onderdelen en vereist geen extra apparatuur . De regelaar omvat onder meer een industriële CPU , I/O-modules, snelheidsregeling, veiligheids- en triprelais, scheidingsversterkers en een display met aanraakscherm.

In tegenstelling tot sommige gelijkaardige systemen heeft de nieuwe turbineregelaar een geïntegreerde snelheidsmeting met kortsluit- en draadbreukbewaking. De controller bewaakt niet alleen de snelheid op plausibiliteit , maar controleert ook de elektrische leidingen op storingen. Bedrijfstoestanden die gevaarlijk zijn voor de machines worden gedetecteerd, wat ongeplande stilstand en de daarmee verbonden kosten voorkomt.

Door het modulaire ontwerp van Turcon DTM zijn de individuele componenten gemakkelijk uitwisselbaar. Door de volledige integratie van alle componenten is aanvullende apparatuur niet noodzakelijk. Dit vermindert de total cost of ownership (TCO) voor de exploitant. De belangrijke veiligheidsheids- en triprelais zijn geïntegreerd in de besturing en hoeven niet afzonderlijke regelaars worden geïnstalleerd. In kritieke procestoestanden zorgt het triprelais voor een betrouwbare signaaloverdracht voor het stoppen van de turbine.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven