Algemeen
De nieuwe lijn van Wittenstein werd op de SPS IPC Drives 2018 in Neurenberg geïntroduceerd (foto: Paul Quaedvlieg)

Wittenstein Alpha completeert zijn portfolio spelingsarme reductoren met de nieuwe CP-serie van de Alpha Basic Line en de compacte NP-serie van de Alpha Value Line. De conische kegelwieltrap is ontworpen voor gebruik in situaties met weinig inbouwruimte en heeft een hoog rendement. De nieuwe CP-serie heeft een nauwkeurigheid van maximaal 12 boogmin, bij de haakse reductoren is dat (afhankelijk van de bouwgrootte) maximaal 17 boogmin.

Met dit brede scala aan coaxiale en haakse reductoren kunnen rondsel-tandheugelsystemen, spindel- en kettingaandrijvingen en applicaties via koppelingen worden aangedreven. Het spectrum aan varianten maakt de CP- en NP-series geschikt voor prijstechnisch gevoelige toepassingen met middelzware eisen aan de prestaties in de algemene machinebouw.

Wittenstein NP reductor
Optimale positioneernauwkeurigheid, maximale flexibiliteit in de configuratie en economisch rendement zijn kenmerken van de modulaire NP-serie reductoren van de Alpha Value Line (foto: Wittenstein)

De belangrijkste eigenschap van de haakse versies van beide series is de hoge vermogensdichtheid bij duidelijk verminderd volume, wat ze geschikt maakt voor gebruik in beperkte inbouwsituaties. Aan ingangszijde is bovendien het toelaatbare maximale toerental verruimd. De hoge kwaliteit van de componenten en hun samenspel bij het omzetten van draaimomenten en toerentallen zorgen bij alle reductoren over het totale toerentalbereik voor een laag geluidsniveau.

Economisch en flexibel

De nieuwe productgeneratie van planetaire en haakse reductoren van de Alpha Basic Line is ontworpen voor een op kosten en gebruik geoptimaliseerde oplossing voor standaard toepassingen. De nieuwe generatie van de CP-serie met vijf verschillende bouwgrootten, extra varianten aan uitgaande zijde en een nieuwe kegelwieltrap combineert een hoekspeling van = 12 boogmin als coaxiale en 17 boogmin als haakse reductor met een grote flexibiliteit qua toepassing.

Wittenstein CPS reductoren
Wittenstein Alpha ontwikkelde ook varianten van de CPS-serie, met een uitwisselbare B5-flens aan uitgaande zijde en een lange centrering (foto: Wittenstein)

Ook werden nieuwe varianten van de CPS-serie ontwikkeld. Enerzijds hebben ze een uitwisselbare B5 flens aan uitgaande zijde, anderzijds een lange centrering. Deze laatste optie maakt een compacte samenbouw met de machine mogelijk en draagt daarmee bij aan ruimtebesparing. De Alpha Basic Line is geschikt voor toevoerassen van handling-kinematica in de verpakkingsindustrie, riemaandrijvingen, aanvoerassen bij deltarobots of gereedschapsmachines met korte lineaire spindelbewegingen.

Voor elke as

De modulaire NP-serie reductoren van de Alpha Value Line biedt een veelheid aan assen en toepassingen. De reductoren kenmerken zich door optimale positioneernauwkeurigheid, maximale flexibiliteit in de configuratie en economisch rendement.

Er zijn vijf verschillende coaxiale reductorvarianten beschikbaar. Ze kunnen door hun brede spectrum van overbrengingsverhoudingen (van i=3 tot i=100) en de verschillende bevestigingen individueel worden afgestemd op de respectievelijke applicatie. De Alpha Value Line is ontwikkeld voor een hoekspeling van = 8 boogmin en in de haakse versie = 15 boogmin. Er zijn verschillende productuitvoeringen, bijvoorbeeld met koppelingen of als compleet lineair systeem.

 • Eplan Emanage

  Eplan presenteert nieuwe volledige versie van eManage

  De cloud gebaseerde Eplan eManage software verbindt OEM'ers, system integrators, machinebouwers, paneelbouwers en operators (foto: Eplan) Met eManage Free kunnen gebruikers Eplan Platform projecten uploaden, delen en beheren in de cloud-omgeving. Eplan presenteert nu de volledige versie van de software, die aanzienlijk meer toegevoegde waarde… Lees verder →

 • Maarten Bulsink MA-IT

  MA-IT opent Automation Campus in Eindhoven

  "Onze klanten in de regio Eindhoven willen graag engineers bij ons opleiden," aldus Maarten Bulsink van MA-IT (foto's: MA-IT) Na zes jaar gevestigd te zijn geweest in Son, zal vanaf 1 februari MA-IT MyAutomation te vinden zijn in Eindhoven. Op deze nieuwe vestiging zijn niet… Lees verder →

 • Apex Dynamics GL

  GL-Serie speciaal ontwikkeld voor AGV toepassingen

  De GL-serie is speciaal ontwikkeld voor AGV toepassingen (foto: Apex Dynamics) Als gevolg van automatiseringen in logistiek of productieomgevingen krijgt Apex Dynamics steeds meer vragen over tandwielkasten voor AGV toepassingen. Dat wil zeggen tandwielkasten voor Automatisch Geleide Voertuigen, oftewel mobiele robots, die vaak worden ingezet… Lees verder →

 • Nieuw overzicht technische webinars om bij te blijven

  Aandrijftechniek blijft een overzicht plaatsen van technische webinars vanuit de industrie. Ideaal voor engineers en technici die thuis werken, maar ook voor diegenen die op kantoor of in de fabriek aan het werk zijn en bij willen scholen op hun vakgebied. Thuiswerken is voor velen… Lees verder →

 • Draadloze roaming

  Draadloze roaming: meer bereik voor draadloze bediening

  Het BWH 001 basisstation van Sigmatek maakt draadloze bediening en bewaking van systemen mogelijk met behulp van "Wireless Roaming". (Foto: SigmaControl) Om operators in staat te stellen zich nog vrijer langs de productielijn te bewegen, heeft Sigmatek de “Wireless Roaming Feature” voor draadloze HMI’s ontwikkeld.… Lees verder →

 • Slimme radarsensoren voor ruige omgevingen

  Radarsensoren voor ruige omgevingen

  De DR-M30-IOL voor afstandsmeting in de zwaarste omgevingen bereikt een schokbestendigheid van 100 g en beschermingsklassen tot IP69K. (Foto: Turck) Turck presenteert robuuste radarsensoren. De DR-M30-IOL zijn geschikt voor zware toepassingen zoals afstandsmeting in havenfaciliteiten en fabrieksautomatisering. De robuuste 122 GHz-apparaten met beschermingsklassen tot IP69K… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven