Algemeen

Nieuwe spelingsarme reductoren van Wittenstein

De nieuwe lijn van Wittenstein werd op de SPS IPC Drives 2018 in Neurenberg geïntroduceerd (foto: Paul Quaedvlieg)

Wittenstein Alpha completeert zijn portfolio spelingsarme reductoren met de nieuwe CP-serie van de Alpha Basic Line en de compacte NP-serie van de Alpha Value Line. De conische kegelwieltrap is ontworpen voor gebruik in situaties met weinig inbouwruimte en heeft een hoog rendement. De nieuwe CP-serie heeft een nauwkeurigheid van maximaal 12 boogmin, bij de haakse reductoren is dat (afhankelijk van de bouwgrootte) maximaal 17 boogmin.

Met dit brede scala aan coaxiale en haakse reductoren kunnen rondsel-tandheugelsystemen, spindel- en kettingaandrijvingen en applicaties via koppelingen worden aangedreven. Het spectrum aan varianten maakt de CP- en NP-series geschikt voor prijstechnisch gevoelige toepassingen met middelzware eisen aan de prestaties in de algemene machinebouw.

Wittenstein NP reductor
Optimale positioneernauwkeurigheid, maximale flexibiliteit in de configuratie en economisch rendement zijn kenmerken van de modulaire NP-serie reductoren van de Alpha Value Line (foto: Wittenstein)

De belangrijkste eigenschap van de haakse versies van beide series is de hoge vermogensdichtheid bij duidelijk verminderd volume, wat ze geschikt maakt voor gebruik in beperkte inbouwsituaties. Aan ingangszijde is bovendien het toelaatbare maximale toerental verruimd. De hoge kwaliteit van de componenten en hun samenspel bij het omzetten van draaimomenten en toerentallen zorgen bij alle reductoren over het totale toerentalbereik voor een laag geluidsniveau.

Economisch en flexibel

De nieuwe productgeneratie van planetaire en haakse reductoren van de Alpha Basic Line is ontworpen voor een op kosten en gebruik geoptimaliseerde oplossing voor standaard toepassingen. De nieuwe generatie van de CP-serie met vijf verschillende bouwgrootten, extra varianten aan uitgaande zijde en een nieuwe kegelwieltrap combineert een hoekspeling van = 12 boogmin als coaxiale en 17 boogmin als haakse reductor met een grote flexibiliteit qua toepassing.

Wittenstein CPS reductoren
Wittenstein Alpha ontwikkelde ook varianten van de CPS-serie, met een uitwisselbare B5-flens aan uitgaande zijde en een lange centrering (foto: Wittenstein)

Ook werden nieuwe varianten van de CPS-serie ontwikkeld. Enerzijds hebben ze een uitwisselbare B5 flens aan uitgaande zijde, anderzijds een lange centrering. Deze laatste optie maakt een compacte samenbouw met de machine mogelijk en draagt daarmee bij aan ruimtebesparing. De Alpha Basic Line is geschikt voor toevoerassen van handling-kinematica in de verpakkingsindustrie, riemaandrijvingen, aanvoerassen bij deltarobots of gereedschapsmachines met korte lineaire spindelbewegingen.

Voor elke as

De modulaire NP-serie reductoren van de Alpha Value Line biedt een veelheid aan assen en toepassingen. De reductoren kenmerken zich door optimale positioneernauwkeurigheid, maximale flexibiliteit in de configuratie en economisch rendement.

Er zijn vijf verschillende coaxiale reductorvarianten beschikbaar. Ze kunnen door hun brede spectrum van overbrengingsverhoudingen (van i=3 tot i=100) en de verschillende bevestigingen individueel worden afgestemd op de respectievelijke applicatie. De Alpha Value Line is ontwikkeld voor een hoekspeling van = 8 boogmin en in de haakse versie = 15 boogmin. Er zijn verschillende productuitvoeringen, bijvoorbeeld met koppelingen of als compleet lineair systeem.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven