Algemeen
Siemens servodrive
De Simatic Micro-Drive F-TM Servodrive is de nieuwste telg uit de Micro-Drive familie van Siemens. (foto: Siemens)

De Simatic Micro-Drive F-TM Servodrive is de nieuwste telg uit de Micro-Drive familie van Siemens. Het servoaandrijfsysteem bestaat uit een Simatic Micro-Drive F-TM Servodrive besturingsmodule, de Simatic ET 200SP en universele motoren en insteekkabels.

De besturingsmodule ondersteunt een dynamische en nauwkeurige positionering in een kleine ruimte in het vermogensbereik tot 280 W. De nieuwe servodrive is geïntegreerd in het TIA-portaal. Eenvoudige aansluiting met plug-in-aansluitingen op Simatic besturingen en integratie in het automatiseringsplatform verkort de engineeringstijd voor de Simatic Micro-Drive-serie en vereenvoudigt de inbedrijfstelling en het onderhoud. De communicatie verloopt via Profinet.

Het Simatic Micro-Drive-servodrive-systeem is bedoeld voor gebruik bij positioneringstaken, in productiemachines, in shuttles voor stapelkranen en in automatisch geleide voertuigsystemen (AGV’s). Om aan de eisen van de klant te kunnen voldoen met maximale flexibiliteit, gebruikt Siemens producten uit het Siemens productpartnerprogramma voor de motoren (Dunkermotoren, ebm-papst) en insteekkabels (Harting, KnorrTec).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven