Algemeen

Nieuwe serie hefschroefspindels van Zimm

Zimm hefschroefspindels
Zimm vervangt de bestaande Z-serie hefschroefspindels door de verbeterde ZE-serie. (foto: Groneman)

De Z-serie hefschroefspindels van Zimm wordt vervangen door de ZE-serie. Het betreft een ontwikkeling waarmee deze aandrijfelementen behalve een nieuwe bouwgrootte (200 kN), vooral ook een nog hogere kwaliteit en verhoogde prestaties krijgen. De producten zijn in Nederland verkrijgbaar bij Groneman in Hengelo.

De ZE-serie heeft niet alleen een nieuwe bouwgrootte (200 kN) maar ook een nieuw ontwerp met een gladder oppervlak voor een betere corrosiebescherming. Bovendien zijn de afmetingen van de ZE serie identiek en dus één op één uitwisselbaar met de Z-serie. Nieuw is, dat de montagegaten in de flens van de nieuwe ZE-serie nu ook op trek kunnen worden belast bij volledige nominale belasting.

De hoogwaardige wormwielsets zijn opnieuw verbeterd, resulterend in minder speling in de wormwieloverbrenging en een langere levensduur. Daarnaast is er een optionele ‘High Performance’ versie, een olie-gevulde uitvoering speciaal voor hoge belastingen. Deze heeft hetzelfde ontwerp aan de buitenkant, gecombineerd met de hoogwaardige kwaliteitscomponenten aan de binnenkant. Dit zorgt voor een toename van de inschakelduur van de hefschroefspindels met 70%

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven