Algemeen
De nieuwe serie compacte hoogspanningsmotoren is bedoeld voor applicaties waarbij een mantel met waterkoeling of een drukvaste omkapseling in Ex d IIB uitvoering wordt gevraagd (foto: Siemens).

Onder de naam Simotics HV C bengt Siemens een nieuwe serie compacte hoogspanningsmotoren op de markt. Ze zijn bedoeld voor applicaties waarbij een mantel met waterkoeling of een drukvaste omkapseling in Ex d IIB uitvoering wordt gevraagd.

De drukvaste variant levert door een nieuw koelconcept betere prestaties bij dezelfde bouwgrootte. De watergekoelde variant haalt zijn rendement door een geoptimaliseerde koeling. Bij het gepatenteerde koelconcept van de luchtgekoelde drukvaste variant zijn elementen van de koelbuizen geïntegreerd in de koelribben van de behuizing, waardoor met name de koeling van hot spots is verbeterd. Tegelijkertijd optimaliseert een modern ventilatorontwerp met binnenkoelcircuit de warmteafvoer.

Vernieuwd koelconcept
Ook bij de watergekoelde varianten werden temperatuurverdeling en warmteafvoer door een vernieuwd koelconcept aanzienlijk verbeterd. Dit komt bij beide varianten de betrouwbaarheid en levensduur ten goede. Samen met de voor trillingen geoptimaliseerde en robuuste behuizing worden hiermee het vermogensspectrum en toepassingsgebieden van hoogspanningsmotoren uitgebreid. De Simotics HV C is geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen in de zeevaart, mijnbouw, papier-, metaal-, chemische, olie- en gasindustrie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven