Algemeen
Rockwell Automation servomotoren
Het hygiёnische ontwerp - inclusief een hoogwaardige roestvrijstalen behuizing en een glad oppervlak - is bestand tegen reiniging en vermindert het risico op besmetting (foto: Rockwell Automation)

De nieuwe Allen-Bradley Kinetix VPH hygiёnische servomotoren en een nieuwe roestvrijstalen uitvoering van de Allen-Bradley PanelView Plus 7 grafische terminal helpen fabrikanten om besmetting tijdens de productie te voorkomen en bovendien te voldoen aan de hygiёnerichtlijnen.

De roestvrijstalen PanelView terminal kan gebruikt worden op een machine in een ‘natte’ ruimte of in zones waar de kans op besmetting bestaat zonder dat het paneel afgedekt of geïsoleerd hoeft te worden. Daardoor wordt de productkwaliteit beschermd en het reinigingsproces versneld. Er zijn er geen belemmeringen voor het zicht op de human machine interface (HMI), zodat operators de productieprocessen onbelemmerd kunnen monitoren.

Nauwelijks besmetting

“In de voedingsmiddelen- en drankenindustrie is er een toenemende vraag naar meer productvariёteiten, waardoor er behoefte is aan kleinere en flexibelere machines met een HMI die zich dicht bij het productieproces bevindt”, zegt Dan Henneberry, business manager bij Rockwell Automation. “De roestvrijstalen uitvoering van de PanelView Plus 7 terminal maakt dat mogelijk, omdat zij nauwelijks vatbaar is voor besmetting en eenvoudig gereinigd kan worden.”

Rockwell Panelview
De nieuwe PanelView-terminal voldoet aan IP69K, waardoor hij bestand is tegen hogedruk- en chemische reiniging bij hoge temperaturen (foto: Rockwell Automation)

Multifunctioneel

De nieuwe PanelView-terminal is de eerste multifunctionele HMI-terminal die door de National Sanitation Foundation (NSF) gecertificeerd is. De terminal is bovendien gecertificeerd conform IP69K, waardoor hij bestand is tegen hogedruk- en chemische reiniging bij hoge temperaturen. Hij heeft ook een food-grade siliconenpakking met een opvallende blauwe kleur, zodat productiemedewerkers snel kunnen zien of de terminal beschadigd is.

Betrouwbaarheid

De nieuwe Kinetix VPH hygiёnische servomotoren verhogen de betrouwbaarheid van machines en verbeteren tevens de voedselveiligheid voor de consument, omdat ze aan zeer strenge hygiёnestandaards voldoen. Het hygiёnische ontwerp – inclusief een hoogwaardige roestvrijstalen behuizing en een glad oppervlak – is bestand tegen reiniging en vermindert het risico op besmetting.

“Sommige servomotoren kunnen ineens uitvallen, omdat ze blootgesteld zijn aan reinigings- en desinfectiemiddelen”, zegt Wendy Du, productmanager bij Rockwell Automation. “Motoren kunnen tijdens het reinigingsproces weliswaar afgedekt en beschermd worden, maar daardoor ontstaat er een langer reinigingsproces en kunnen er nieuwe besmettingshaarden ontstaan. Onze nieuwe hygiёnische servomotoren maken reiniging en desinfectie gemakkelijker en efficiënter, waardoor de uitval van machines voorkomen wordt en machines effectiever ingezet kunnen worden.”

Snelheid en nauwkeurigheid

De servomotoren zijn ontworpen conform de EHEDG- en 3-A hygiёnestandaard en zijn IP69K- en NSF-gecertificeerd. Ze kunnen zonder problemen met het Allen-Bradley Kinetix 5500 en 5700 servodrive-platform geïntegreerd worden. Daarbij wordt de single-cable technologie gebruikt, die de snelheid en nauwkeurigheid van machines optimaliseert. Ze zijn leverbaar in een range van afmetingen en met diverse opties om tegemoet te komen aan een grote verscheidenheid van applicaties in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven