Algemeen
Pilz PSS 4000-R spoor rail treinen
De gecodeerde 4-pins M12 interface zorgt voor storingsvrije communicatie tussen voertuigen en in signaal- en telecommunicatievoorzieningen op het spoor (foto: Pilz)

Het besturingssysteem PSS 4000-R, dat Pilz speciaal ontwikkeld heeft voor toepassingen op het spoor, is vanaf nu ook beschikbaar met een M12 interface. Deze robuuste interface is een aanvulling op de bestaande interface (RJ-45). Met de M12 interface is een betrouwbaar signaal op en naast het spoor onder de meest uitdagende omstandigheden gegarandeerd. 

Twee versies van de besturingskoppen van de PSS 4000-R zijn uitgevoerd met interfaces voor M12-connectoren. Dit is een uitbreiding op de oplossingen die Pilz op dit moment biedt voor spoortrajecten. Een van de twee uitvoeringen met M12 is een kopmodule met PLC-functies en de andere is een I/O-kopmodule. Beide versies voldoen aan de CENELEC-normen EN 5012x.

Storingsvrije communicatie op spoor

De gecodeerde 4-pins M12 interface zorgt voor storingsvrije communicatie tussen voertuigen en in signaal- en telecommunicatievoorzieningen op het spoor. Onder de meest uitdagende omgevingsomstandigheden, zoals hitte, stof en vocht en  onder een hoge mechanische belasting blijft de signaalverwerking goed. De I/O-modules zijn beschikbaar voor veilig digitale en analoge signaalverwerking.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven