Algemeen
Rexroth PLC voor IoT
Het Rexroth ILC PLC-systeem van Rexroth is onder meer geschikt voor de automobielindustrie, montage- en handling-applicaties en de gebouwenautomatisering (foto: BOsch Rexroth).

Het nieuwe PLC-systeem ILC van Bosch Rexroth vereenvoudigt de integratie van machines in het Internet of Things (IoT). Dit doet het op basis van talrijke automatiserings- en IT-standaards en met de mogelijkheid data intern voor te bewerken. Intelligente engineering tools versnellen de realisering van zowel eenvoudige als complexe automatiseringstaken bij machinebouwers en systeem integratoren.

De programmeerbare besturingen van Rexroth worden wereldwijd vooral gebruikt in de automobielindustrie, montage- en handling-toepassingen en in de gebouwenautomatisering. Met het PLC-systeem ILC presenteert het bedrijf nu de eerste, compleet op de eisen van het Internet of Things ontworpen PLC-systeemsoftware. Deze is gebaseerd op IEC 61131-3. Bovendien kunnen gebruiker eigen functies in hogere talen programmeren, die direct toegang hebben op de besturingshardware.

Van PLC naar IoT

De ILC koppelt machines en installaties met zo’n twintig automatiserings- en IT-protocols aan bovenliggende IoT-systemen. Bovendien stelt de besturing de verzamelde data en informatie op basis van gevestigde standaards als OPC UA en MQTT beschikbaar. Daarvoor hoeven geen extra interfaces te worden geprogrammeerd. Dit vermindert de inspanningen voor de integratie in het IoT.

De ILC is gebaseerd op eenvoudige engineering. Ze omvat onder andere voorgedefinieerde functieblokken, die gebruikers per muisklik tot complete bewegingsverlopen kunnen samenstellen. De verder ontwikkelde Generic Application Template met automatische genereren van PLC-code leidt gebruikers logisch door het opstellen van automatiseringstaken. Bovendien kunnen gebruikers het automatiseringsplatform Nexeed Automation van Bosch gebruiken. Deze maakt door bouwdoos-engineering eenvoudige en goedkope opbouw van automatiseringsprojecten mogelijk.

Verder stelt Nexeed Automation apps en assistentiesystemen beschikbaar aan de gebruikers, die hen over de totale levenscyclus van de installatie bij diagnose en foutzoeken ondersteunen. Het nieuwe PLC-systeem is volledig backward compatible met oudere Rexroth PLC-oplossingen en onbeperkt te combineren met de CNC-systeemoplossing MTX en het Motion Control System MLC.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven