Algemeen

Nieuwe release van Rockwell ThinManager

Rockwell ThinManager
Operators krijgen dankzij ThinManager 10.0 beter toegang tot de informatie die ze nodig hebben voor het uitvoeren van hun werkzaamheden (foto: Rockwell Automation).

Rockwell Automation heeft een nieuwe versie van de ThinManager software uitgebracht. Operators en andere medewerkers in de industrie krijgen dankzij release v10.0 beter toegang tot de informatie die ze nodig hebben voor het uitvoeren van hun werkzaamheden en taken; wanneer en waar ze maar willen. Dankzij de nieuwe industriёle thin client oplossing kunnen operators en technici productiever zijn en stilstandtijd voorkomen.

Dankzij de nieuwe mogelijkheden voor visualisatie kunnen gebruikers – zonder ook maar een regel code te herschrijven – applicaties en data op hun scherm weergeven precies zoals zij dat zelf willen. Die functionaliteit helpt hen bij het bekijken en analyseren van de informatie die het meest relevant is voor hun werk. Ook ondersteuning voor ‘wearable’ technologie kan de manier waarop medewerkers toegang krijgen tot informatie ingrijpend veranderen. Zo kan een onderhoudsmedewerker bijvoorbeeld een machine diagnosticeren en een probleem oplossen door er via een Microsoft Hololens ‘mixed reality’ headset naar te kijken.

De ThinManager software helpt industriёle bedrijven hun ‘connected enterprise’ omgevingen te bouwen door de verbeterde mogelijkheden voor visualisatie en mobiliteit. De software kan data visualiseren en informatie delen met elk apparaat, elke gebruiker of elke locatie in een industrieel complex. Door deze mogelijkheden kunnen gebruikers het inzicht in, en het beheer van de activiteiten in een fabriek verbeteren.”

ThinManager

De geactualiseerde software heeft de mogelijkheid om authenticaties door te geven. Voorheen moesten gebruikers afzonderlijk inloggen in ThinManager en andere software-applicaties, waardoor tijd verloren ging. Nu kan de software de gegevens van de gebruikers automatisch doorgeven aan HMI-producten zoals FactoryTalk View Site Edition.

De verbeterde mogelijkheden voor authenticatie maken ook de werkzaamheden van de systeembeheerder gemakkelijker. Ook verbeteren ze de veiligheid omdat het beheer van alle apparatuur en gebruikers wordt vereenvoudigd. Versie 10.0 stelt beheerders in staat om verschillende vormen van authenticatie zoals RFID-badges en biometrie te configureren. Door nieuwe caching-mogelijkheden voor wachtwoorden kunnen IT-beheerders tijdperiodes configureren voor authenticatie met behulp van PIN-codes tijdens ploegendiensten.

Mobiel gebruik

Met de geïntegreerde Relevance mobility-oplossing kan het platform de ondersteunde software componenten direct afleveren bij mobiele devices op specifieke locaties in een plant. Relevance gebruikt daarvoor locatie resolvers zoals Bluetooth-bakens en Wi-Fi. Mobiele gebruikers kunnen aldus alleen informatie ontvangen als ze in bepaalde geautoriseerde gebieden verblijven. Dankzij deze mogelijkheden krijgen gebruikers een betere connectiviteit en betere operationele beveiliging.

ThinManager levert informatie af waar die nodig is en presenteert deze aan operators op de manier zoals zij die willen zien. Het platform voor thin client management en mobiliteit is speciaal ontwikkeld voor configuratiemanagement  en IT-beheer in industriёle omgevingen. ThinManager kan worden gebruikt in vele industriёle sectoren zoals de procesindustrie, de voedingsmiddelenindustrie en de afvalwaterzuivering.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven