Algemeen
Hoyer Group 2019
De Hoyer Group heeft in 2019 onder meer geïnvesteerd in nieuwe testfaciliteiten. (Foto: Hoyer Group)

De Hoyer Group heeft de groei na het recordjaar 2018 voortgezet en zag de omzet in 2019 met 37% stijgen tot 709,4 miljoen Deense kronen (DKK) ofwel 95,1 miljoen euro. In dezelfde periode verdubbelde het bedrijfsresultaat bijna tot een EBITDA-resultaat van DKK 83,8 miljoen (11,2 miljoen euro).

Het resultaat weerspiegelt de voortvarendheid waarmee Hoyer er in is geslaagd in verschillende belangrijke segmenten marktaandeel te winnen. Daarmee ligt het Deense bedrijf op schema met strategische ambities om de positie in geselecteerde markten en niches te versterken.

Tevreden Hoyer Group

“De Hoyer Group is tevreden over het resultaat van 2019 en in het bijzonder over de manier waarop we de geselecteerde strategie hebben geïmplementeerd en uitgevoerd. Het onderstreept het voortdurende potentieel en het vermogen van de organisatie om veranderingen aan te jagen ondanks groei en drukte”, zegt Søren Ø. Sørensen, president-directeur van de  Hoyer Group.

Behalve de financiële resultaten kon Hoyer de klant- en medewerkerstevredenheid in 2019 verhogen. “In al onze segmenten zien we een toenemende vraag om meer te bieden dan alleen een goed product. Daarom hebben we in 2019 aanzienlijke investeringen gedaan, waaronder nieuwe testfaciliteiten, een geoptimaliseerde toeleveringsketen in Azië en onze menselijke hulpbronnen. Het is bevredigend om te zien dat onze strategische initiatieven worden erkend door onze klanten en medewerkers”, aldus Henrik Sørensen, CEO van de Hoyer Group.

Sterke positie in uitdagende markt

2020 wordt een uitdagend jaar als gevolg van COVID-19. Maar met de sterke resultaten van 2019 in combinatie met de verkoop van de business unit Hoyer Transmissions in het eerste kwartaal van dit jaar heeft de groep een solide basis, aldus Søren Ø. Sørensen. “Ondanks onze zorgen met betrekking tot het effect van COVID-19 hebben we een strategische en financiële positie waarmee we de ontwikkeling kunnen voortzetten en toekomstige uitdagingen aangaan. Er zijn nog veel kansen voor Hoyer en we verwachten de crisis versterkt te versterken door een weloverwogen versnelling van het bedrijf toe te passen. ”

De financiële basis wordt ook benadrukt door Henrik Sørensen. “De nieuwe situatie vormt een uitdaging voor onze strategie. We hebben de liquiditeit om onze investeringen in geselecteerde markten en initiatieven voort te zetten en zelfs te versnellen. We zullen een heel duidelijke prioriteit hebben en ons richten op korte termijn initiatieven die de aandacht van onze klanten voor optimalisaties van de toeleverketen verder ten goede komen. “

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven