Algemeen
Leroy-Somer Dyneo+ efficiënte elektromotoren
Nidec Leroy-Somer brengt onder de naam Dyneo+ een nieuwe serie permanent magneet synchrone reluctantiemotoren op de markt. (foto's: Leroy-Somer)

Nidec Leroy-Somer presenteert met Dyneo+ een nieuwe range permanent magneet synchrone reluctantiemotoren. Door de prestatie van permanent magneet technologie te combineren met de eenvoud van inductiemotoren, voldoen de efficiënte elektromotoren aan de voorwaarden van industriële applicaties.

De Dyneo+ synchroon motor is ontwikkeld voor gebruik in combinatie met de Powerdrive F300 frequentieregelaar en de nieuwe Powerdrive MD Smart frequentieregelaar. Dyneo+ maakt het mogelijk om aanzienlijke energiebesparingen te genereren bij gebruik bij variabele snelheid en variabele belasting. Het rendementsniveau is hoger dan IE5 waarmee het hoogste efficiëntie niveau wordt bereikt van IEC 60034-30-2, NEMA Super Premium en NEMA Ultra-Premium.

De Dyneo+ range is ontwikkeld voor samenwerking in combinatie met deze frequentieregelaars en voor optimalisatie van de algehele prestaties. Met en zonder positie terugkoppeling claimt de fabrikant eenvoudige inbedrijfstelling. De Dyneo+ motor in combinatie met bovengenoemde regelaars garandeert constant koppel in alle vermogensranges zonder geforceerde koeling.

Betrouwbaarheid en eenvoud

Nidec Leroy-Somer heeft de Dyneo+ range ontwikkeld op basis van het platform van de IMfinity inductiemotoren. Door gebruik te maken van beproefde componenten bieden deze nieuwe motoren goede prestaties en een lange levensduur.

De constructie bestaat onder andere uit kogellagers die aangepast zijn voor gebruik met frequentieregelaar en ontworpen voor zware belasting op de as. De wikkeling is uitgevoerd met versterkte isolatie, de rotor zonder zeldzame aarde magneten. De motor heeft een goede thermische beveiliging dankzij de standaard aanwezige PTC en Pt100 sensoren.

Dyneo+ is ontworpen voor een snelle inbedrijfstelling, eenvoudige parameterstructuur en gemakkelijk onderhoud. De motor kan eenvoudig aangesloten worden doordat deze is uitgerust met een grote klemmenkast. De nieuwe technologie zorgt voor lage verliezen in de rotor en daardoor minder warmteontwikkeling. Dit heeft een positieve uitwerking op de onderhoudskosten, met name een langere smeerinterval van de lagers.

Dyneo+ gamma van Leroy-Somer
De nieuwe serie Dyneo+ elektromotoren is leverbaar in tal van uitvoeringen.

Efficiënte elektromotoren

In aanvulling op de aluminium IP55 uitvoering (LSHRM) en de stalen IP23 uitvoering (PLSHRM), komt Dyneo+ ook met een gietijzeren IP55 uitvoering (FLSHRM). De Dyneo+ motoren zijn beschikbaar van 11 kW tot 430 kW en voor toerentallen van 1500 min-1 tot 6000 min-1. Er komen twee varianten voor uiteenlopende configuraties:

  • een variant die 100% uitwisselbaar is met een standaard IEC-motor en daardoor eenvoudig kan worden geïntegreerd in machines, applicaties of systemen, zonder aanpassing aan het huidige ontwerp.
  • een compacte variant met één van de hoogste vermogen/gewicht-verhoudingen op de markt om elke ruimtebeperking aan te kunnen en het energieverbruik te optimaliseren.

Dit alles maakt de Dyneo+ een veelzijdige motorserie die voldoet aan de eisen van de markt in de industriële koeling, compressoren, pompen, ventilatie, extrusie etc.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven