Algemeen

Nieuwe Oriental Motor stappenmotoren bij Rotero

Rotero Oriental Motor stappenmotoren
De nieuwe 5-fasen, 24 V DC stappenmotoren van Oriental Motor zijn beschikbaar in de bouwgrootten NEMA 28 mm, 42 mm en 60 mm met een bijbehorend houdkoppel van 0,091 Nm, 0,5 Nm en 2,1 Nm.

Aandrijvingen voor (kleinere) transportsystemen zijn van cruciaal belang voor een betrouwbare doorloop van uiteenlopende processen. Dit geldt bijvoorbeeld in de verpakkingsindustrie of assemblage. Speciaal voor deze toepassing ontwikkelde Oriental Motor (vertegenwoordigd door Rotero ) de CVK5xx-SC reeks stappenmotoren.

De afkorting SC in de naamgeving van de CVK5xx-SC stappenmotoren staat voor: Speed Control. Dit betekent dat deze combinatie van de 5-fase stappenmotor, driver en programmeerbare besturing een eenvoudige maar optimale oplossing levert voor (kleinere) transportsystemen. Deze worden bijvoorbeeld toegepast in verpakkingsmachines, etiketteersystemen, transportbanden, indextafels en assemblageprocessen.

Stappenmotoren

In de nieuwe versie zijn de stappenmotoren voorzien van een geoptimaliseerd driverpakket. Hiermee kunnen deze motoren op instelbare snelheid draaien en onafhankelijk van de belasting op een gedefinieerde plaats stoppen.

Met de verschillende instellingen die via de driver zijn te maken, bestrijken de stappenmotoren een brede range aan toepassingen. Zo is de snelheid in te stellen tussen 0,02 min-1 en 600 min-1 en zijn ook de versnellings- en vertragingstijd en de stroomsterkte nauwkeurig af te stemmen op de specifieke applicatie. Verder is ook de aan/uit schakelaar in het kader van een heen- of teruggaande beweging via de driver te regelen.

De voordelen die deze eenvoudige configuratie de gebruiker oplevert zijn legio. Zo is er geen pulsgenerator nodig, bestaat de keuze uit twee snelheden in één proces en levert de motor ook zijn koppel wanneer hij stil staat. De compacte vormgeving maakt hem bovendien geschikt voor toepassing in toepassingen waar weinig (inbouw)ruimte beschikbaar is.

Hoge nauwkeurigheid

Tot slot geeft Oriental Motors aan dat de herhaalnauwkeurigheid van de stoppositie met deze nieuwe driver is verbeterd zodat processen beter zijn te controleren. Dit komt bijvoorbeeld van pas wanneer de motor voor het starten en stoppen gebruik maakt van de input van een sensor. Bij conventionele AC en DC motoren is de plaats waar de motor stopt namelijk sterk afhankelijk van de belasting maar bij de CVK5xx-SC is de stoppositie altijd exact gelijk. Vooral bij etiketteersystemen is dit van groot belang.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven