Algemeen
Nord universele motor
De nieuwe lijn Universal motoren van Nord Drivesystems bestrijkt een vermogensgebied van 0,12 kW tot 45 kW. (foto: Nord Drivesystems)

Nord Drivesystems introduceert een nieuwe universele motor, met twintig modellen in een vermogensgebied van 0,12 kW tot 45 kW. De nieuwe hoog efficiënte Universal motor beschikt over CE, UL, CSA, CCC, ISI en EAC certificeringen en voldoet aan de relevante minimum efficiëntieniveaus die geschiktheid garanderen voor veel markten. De motor is tevens door Bureau Veritas gecertificeerd voor scheeps- en offshore-toepassingen.

De robuuste motoren zijn verkrijgbaar in een vierpolige configuratie en zijn geschikt voor IEC-framematen van 63 tot 225. Ze zijn verkrijgbaar met B3 voet-, B5 flens- of B14 flensmontage en kunnen (speciaal voor de Amerikaanse markt) ook worden geleverd met NEMA C flens en met NEMA voetmontage. De motor kan ook direct op Nord tandwielkasten worden gemonteerd, wat een compacte en efficiënte aandrijfoplossing biedt.

Universele motor

De driefasen Nord Universal -motor kan worden gebruikt met vier standaard voedingen, zoals vermeld op het motortypeplaatje: 380V 50Hz, 400V 50Hz, 415V 50Hz en 460V 60Hz. De motor kan echter ook worden gebruikt bij 440V 60Hz en 480V 60Hz. De motor is standaard beschermd volgens IP55, is ´Totally Enclosed Fan Cooled´ TEFC en heeft isolatieklasse F.

Andere beschikbare opties voor de motor zijn onder andere motorstekkerverbindingen, enkele of dubbele beschermkappen, ruimteverwarmer, veerbediende rem en geforceerde koeling. Desgewenst kunnen de motorbehuizingen ook worden geleverd met beschermingsklasse IP66, wat betekent dat ze stofdicht zijn en beschermd tegen een ruwe zee of krachtige waterstralen.

Dankzij CE, UL, CSA, CCC, EAC, ISI en UA certificeringen zijn de nieuwe Nord Universal motoren geschikt voor de markten in Europa, de Verenigde Staten, Canada, China, India, Rusland en Oekraïne.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven