Algemeen
ClipX voldoet aan de voorwaarden voor de toekomstige, genetwerkte productie en IoT (foto's HBM)

HBM Benelux heeft een nieuwe lijn industriële signaalconditioners onder de naam ‘ClipX’ geïntroduceerd. Met een nauwkeurigheidsklasse van 0.01 en een geïntegreerd, digitaal kalibratiecertificaat voldoet HBM met ClipX aan de eisen die aan de toekomstige, industriёle procescontrol gesteld worden. De ClipX-modules kunnen geïntegreerd worden in elke meettaak; of ze nu voor single- of multiple-channel toepassingen, testbanken, productiemachines of productiemonitoring gebruikt worden.

ClipX maakt een eenvoudige implementatie mogelijk van elk gewenst aantal stand-alone meetketens of meetsystemen met maximaal zes modules die met elkaar kunnen communiceren. Anders dan conventionele signaalconditioners heeft ClipX geen aparte hoofdmodule nodig voor de dataprocessing. De signaalconditioners zijn heel flexibel omdat ze zijn uitgerust met alle gangbare interfaces voor automatisering waarmee ze in alle (digitale) monitoringsystemen zoals Profinet, Profibus, Ethernet/IP, EtherCAT, digital-I/O, en analoog (V/mA) geïntegreerd kunnen worden. Met ClipX kunnen zowel analoge als digitale meetketens opgezet worden. De sensoren van HBM zijn optimaal voor de ClipX-signaalconditioners aangepast en leveren meetresultaten die altijd vrij zijn van interferentie. ClipX heeft een zeer hoge nauwkeurigheidsklasse van 0.01; een 24-bit resolutie en een meetbandbreedte van 3.5 kHz.

Genetwerkte productie

ClipX voldoet aan de voorwaarden voor de toekomstige, genetwerkte productie en IoT. Een opvallende functionaliteit is de intuïtieve webinterface, die aansturing, configuratie en diagnose op afstand mogelijk maakt. ClipX is self-monitoring en voorkomt stilstand van machines dankzij de snelle detectie van problemen (predictive maintenance). Dat is mogelijk dankzij slimme functies zoals constante statusmonitoring, remote diagnose en rekenkanalen. Op de ClipX kunnen halve- en volle brug rekstroken, piёzo-elektrische opnemers, potentiometers, Pt100, stroom en spanning worden aangesloten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven